TEHNOLOGIJA I MLADI

Igra za djecu udruge Roda i Gamechucka dobila je nastavak za nešto stariji uzrast

21.10.2021 u 08:51

Bionic
Reading

U novoj pustolovini djeca će se upoznati s temama društvene kohezije, građanskog aktivizma, volontiranja, uključivosti i održivosti

Hrvatski studio za izradu računalnih igara Gamechuck je za udrugu Roditelji u akciji - Roda razvio proširenje za mobilnu i web igru ČUDOvišna Avantura, namijenjeno djeci od 10 do 14 godina.

Djeca će se u novoj pustolovini - u kojoj im je cilj proširiti lokalni park - upoznati s temama društvene kohezije, građanskog aktivizma, volontiranja, uključivosti i održivosti.

Prvi nivo igre ČUDOvišna Avantura izrađen je s ciljem edukacije djece od 6 do 10 godina o snalaženju u prometu. O njemu smo pisali krajem studenog prošle godine.

Oba su dijela dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku na web stranici zakoci.eu, u trgovinama za uređaje s operativnim sustavima Android (Google Play) i iOS (App Store) te na platformi Steam za PC.

Rezultat dva međunarodna projekta

Igra ČUDOvišna Avantura nastala je kao aktivnost dva projekta u sklopu švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Prvi je zakOČI – Take a Brake! s ciljem unapređenja društvenoga razvoja na lokalnim razinama kroz suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija javnoga zdravstva, policije i obrazovanja, jedinica lokalne i područne samouprave te organizacija civilnoga društva u području sigurnosti djece u prometu.

Ovaj projekt Roda provodi s organizacijom CareCross for Health and Environment iz Švicarske, Sveučilištem Sjever iz Koprivnice, gradovima Koprivnica i Zaprešić te općinom Bale - Comune di Valle.

Fascinantni prizori - ovo su neke od najljepših snimki dubokog svemira Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NASA/ESA/Hubble Heritage Team

Drugi projekt je OTISAK – Obrazovanje za socijalnu jednakosT, koheziju I Solidarnost kroz AKtivno sudjelovanje djece kojim se jača doprinos organizacija civilnoga društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice.

U projekt su, uz Rodu, uključene partnerske organizacije PRONI Centar za socijalno podučavanje i Bacači sjenki te udruge koje sudjeluju kao vanjski suradnici u kreiranju i provedbi programa izobrazbe (Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Centar Dječja posla te Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba).