domaći web

Stranica 'Nismo sami' pomaže ženama oboljelima od raka

07.03.2017 u 12:34

Bionic
Reading

Dugogodišnja novinarka i majka troje djece pokrenula je web stranicu i zajednicu na Facebooku za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje

Nakon što joj je u svibnju 2015. godine dijagnosticiran rak dojke Ivana Kalogjera Brkić odlučila je kako neće sjediti skrštenih ruku. 

Tijekom borbe protiv raka shvatila je kako ne postoji javno dostupan prostor na kojem bi se mogla razmjenjivati iskustva, podijeliti zabrinutost, naći priče koje bude nadu... Spojila je svoje dugogodišnje novinarsko iskustvo sa životnim iskustvom stečenim tijekom liječenja opake bolesti. 

Tako je nastala stranica Nismo same, zamišljena kao mjesto na kojem će žene moći razmjenjivati iskustva, dobiti informacije, tražiti odgovore na pitanja koja vas muče, upozoravati na nelogičnosti i probleme u sustavu, dijeliti snagu i veseliti se životu.

'Šok, strah od smrti, operacija, kemoterapija, zračenje, gubitak kose, depresija, inat, prkos, nada… Sve su to faze kroz koje sam prošla, kao i sve druge žene koje su se se morale suočiti s tim da boluju od maligne bolesti.

Nijednoj od nas nije bilo lako.  Trebalo je pronaći ogromnu unutarnju snagu za borbu s bolešću na koju nismo bile spremne. Jer, tko je spreman na to da će oboljeti od raka? I ma koliku imale podršku obitelji, djece, partnera, roditelja, prijatelja… Sve znamo da je to borba u kojoj se žena često osjeća sama. 

Moji posljednji nalazi pokazuju da više nemam rak, ali to ne znači da je izliječen i moj strah', pojasnila je Kalogjera Brkić na stranici Nismo same

Više: Nismo same (web | Facebook)