ranjivost u sustavu

Pripazite, hakeri vaš WhatsApp račun mogu blokirati i na daljinu, evo kako

15.04.2021 u 08:50

Bionic
Reading

Ranjivost se može iskoristiti čak i ako ste omogućili dvostupanjsku provjeru autentičnosti za svoj WhatsApp račun.

WhatsApp ima ranjivost koja napadaču može omogućiti da na daljinu suspendira vaš račun pomoću telefonskog broja, a taj nedostatak, po riječima sigurnostih stručnjaka, postoji već dulje vrijeme.

Kako se upozorava, velik broj korisnika WhatsAppa je u opasnosti jer udaljeni napadač može deaktivirati WhatsApp na vašem telefonu, a zatim vam ograničiti njegovo ponovno aktiviranje, piše Gadgets.gdtv.com.

Ranjivost se može iskoristiti čak i ako ste omogućili dvostupanjsku provjeru autentičnosti za svoj WhatsApp račun.

Ranjivost omogućuje napadaču da unese vaš telefonski broj na WhatsApp instaliranom na njegovom telefonu. To, naravno, neće omogućiti pristup vašem WhatsApp računu ako napadač ne dobije šestoznamenkasti registracijski kod koji ćete dobiti na telefon.

Višestruki neuspjeli pokušaji prijave pomoću vašeg telefonskog broja također će na 12 sati blokirati unose koda na WhatsApp instaliranom na telefonu napadača, no on tada može zatražiti deaktivaciju računa.

Ono što treba je nova mail adresa i izjava da je telefon bio ukraden, nakon čega se račun deaktivira. 

Kako biste ovo izbjegli, poručili su iz Whatsappa, koji koristi više od dvije milijarde ljudi, da se u dvostupnjaskoj identifikaciji navede vaš e-mail.