POGLED U PROŠLOST

Google poslastica za nostalgičare: Street View ima novu opciju na smartfonima

24.05.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Google Maps će u Street Viewu omogućiti pregled starih pogleda na ulice, kao svojevrstan povratak u neka druga i optimističnija vremena

Kako bi obilježili petnaestu godišnjicu Google Maps Street Viewa, Google je najavio da će njezin najbolji dio napokon doći na smartfone. Korisnici iPhonea i Androida od utorka mogu gledati Street View slike snimljene tijekom prijašnjih godina.

Ova je funkcija, podsjetimo, na računalima dostupna već godinama, no od sad je dostupna i na smartfonima. Kako biste pristupili starim fotografijama Street Viewa, sve što trebate napraviti je pritisnuti na sliku Street Viewa koju gledate i birati 'pogledaj više datuma' ili 'See more dates'. Nakon što ste to napravili, vidjet ćete kako je vaše susjedstvo izgledalo prije deset godina - ako su slike dostupne.

Ako ovo nikad niste radili, Mashable tvrdi da je riječ o predivnoj distrakciji od užasa svakodnevnog života. Gledali starog susjedovog psa ili otkrivanje da je lokalni dućan nekad imao ceradu druge boje, uvijek postoji nešto fascinantno u promatranju evolucije malog komadića čovječanstva.