DIGITALNA NAVIGACIJA

Google Maps sve je bolji: Jeste li znali za ove korisne opcije?

15.05.2022 u 12:11

Bionic
Reading

Donosimo tri super korisne opcije koje će vam pomoći u snalaženju uz pomoć Googleove popularne navigacijske aplikacije

Google Maps za mobilne uređaje može olakšati svačije putovanje automobilom, bez obzira vozite li se na posao ili na godišnji odmor. Uz hrpu opcija za navođenje, rute, pa čak i cijene goriva, Google Maps nudi i manje poznate značajke koje će vam i te kako pomoći da lakše dođete do destinacije.

Putujete pješice? Koristite Live View

Nakon što ste sparkirali auto tri ulice do odredišta, ponekad zna biti zeznuto loviti malu plavu točku kako biste otkrili kamo se krećete. Uz Live View možete vidjeti točno kamo idete gledajući u podignuti ekran. Ova značajka koristi vašu kameru kako bi skenirala okolne zgrade i postavila ogromnu strelicu na ekran koja će vam pokazati kamo se točno morate kretati.

Da biste aktivirali opciju otvorite Google Maps i unesite destinaciju te kliknite Directions, odnosno uputstva. Birajte ikonicu sa hodajućim čovječuljkom na vrhu ekrana s mapom i na dnu nakon toga pritisnite Live View tipku koja se nalazi pored tipke Start. Uperite kameru prema zgradama i znakovima. Nakon što se počnete kretati, na ekranu ćete vidjeti velike strelice i imena ulica.

Preuzmite rutu na uređaj

Telefoni imaju nezgodnu tendenciju gubiti signal posred digitalne navigacije. Kako biste to izbjegli, preuzmite rutu prije nego što krenete. Google Maps dozvoljava preuzimanje rute prije kretanja u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo što ćete napraviti je unijeti destinaciju u Google Maps.

Na dnu zaslona pritisnite na ime mjesta prema kojem putujete. Nakon toga skrolajte na desno i birajte stavku za preuzimanje ili Download. Nakon toga opet stisnite na Download i mapa će se zajedno s rutom preuzeti na vaš smartfon te ćete ju moći koristiti i kad vaš smartfon izgubi signal.

Klonite se od znatiželjnih uz način rada Inkognito

Ova značajka za Android i iPhone dozvoljava korištenje inkognito moda pri radu u Google Mapsima. Pomoću nje možete kriti vašu lokaciju od drugih korisnika Mapsa te također sakriti lokacije koje ste pretraživali. Drugim riječima, ako želite nekog iznenaditi sa lijepim poklonom, htjet ćete sakriti svoje tragove.

Otvorite Google Maps, pritisnite na svoju sličicu u gornjem desnom kutu i birajte aktiviranje Inkognito načina rada. Kad ga želite isključiti, napravite istu stvar i vratit ćete se u 'običan' način rada.