CLICKS

Patite od nostalgije za smartfonima s tipkovnicom? Ova maskica je prava stvar za vas

09.01.2024 u 07:58

Bionic
Reading

Maskica za iPhone Clicks dolazi sa ugrađenom fizičkom tipkovnicom u maniri starih Blackberryja

Nova tvrtka pod nazivom Clicks Technology najavila je kućište za iPhone s ugrađenom tipkovnicom na dnu. Maskica se zove Clicks, košta 139 dolara i dostupna je za iPhone 14 Pro, dok će verzija za iPhone 15 doći sredinom ožujka. Kompanija također prima rezervacije za model iPhone 15 Pro Max po cijeni od 159 dolara koji će na tržište doći u 'rano proljeće', prema web stranici.

Naravno, ovo nije jedina ni prva maskica s tipkovnicom za iPhone. Prva je bila Typo koja je, piše Verge, bila prilično loša. Dok je Typo kućište bilo dosadna imitacija zastarjelog telefona, Clicks je moderan, veseo i čini se da je dizajniran s puno izravnijom namjerom.

Povezuje se s vašim telefonom poput Backbone kontrolera. Sve što treba napraviti je gurnuti telefon u maskicu, pažljivo poravnati priključak za napajanje u Lightning ili USB-C i obuhvatiti gornji dio telefona. Clicks ne koristi Bluetooth niti sadrži bateriju, već se napaja izravno iz telefona. Prema stranici Clicks, kućište podržava prolazno brzo punjenje na iPhoneu 15 Pro.

Kao i sve maskice, Clicks ima nedostatke - prvi od njih je veličina. Clicks povećava formu uređaja, što na početku korištenje čini neugodnijim. Kućište također nema ugrađeni magnet, tako da MagSafe dodaci poput punjača i novčanika neće dobro prianjati. Bežično bi punjenje, kažu iz Vergea, i dalje trebalo raditi.

Clicks kaže da će popratna aplikacija koja uskoro dolazi u Apple App Store 'nastaviti donositi nove funkcije.' Maskica će isprva biti dostupna u dvije boje — bumbar (žuta) i londonsko nebo (sivkasto-plava).

Tim koji je stvorio Clicks uključuje bivše zaposlenike Applea, BlackBerryja i Googlea, navodi se u priopćenju tvrtke. Clicks kaže da je izradio tipkovnicu za kreatore. Clicks ima i druge značajke računalnih tipkovnica, uključujući pozadinsko osvjetljenje, a budući da je za iPhone - tu je i CMD tipka. Zašto ima CMD? Za korištenje iOS tipkovničkih prečaca, naravno. Jeste li znali da možete utipkati CMD + H za odlazak na početni zaslon na iPhoneu ili CMD + razmaknicu za otvaranje pretraživanja? Nismo ni mi.

Slučaj Clicks postoji, prema priopćenju za tisak tvrtke, jer tipkovnice pametnih telefona obično zauzimaju puno prostora na zaslonu, pa upotreba fizičkih tipki umjesto toga vraća taj sadržaj, dopuštajući korisnicima da "urone u aplikacije i sadržaj".

Ako ste čeznuli za povratkom zdepaste brade za unos na dnu vašeg pametnog telefona, čini se da je fizička tipkovnica konačno među nama.