INSAJDERI NAJAVLJUJU

Cure detalji o novoj seriji: iPhone 16 Pro će ispraviti glavnu zamjerku 'petnaestici'

22.11.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Sljedeća generacija uređaja iz Applea imat će za nijansu povećan kapacitet baterije, kao i učinkovitiji sustav za disperziju topline

Appleova nadolazeća serija telefona, iPhone 16, s nama će biti za nešto manje od godinu dana, no to nije zaustavilo insajdere te, navodno, već imaju sliku na kojoj se vidi kako će izgledati baterija u novom iPhoneu 16 Pro.

Kosutami, insajder koji je objavio slike Appleovih remena za Apple Watch 'FineWoven', prošlog tjedna predvidio je novi dizajn za nadolazeće smartfone iPhone koji bi mogao pomoći smanjiti pregrijavanje. Najnovija vijest, doduše, opisuje metalni omotač oko baterije.

U objavi na X-u, bivšem Twitteru, Kosutami tvrdi da je riječ o kućištu baterije od brušenog metala, a koji bi dodatno trebao pomoći pri disperziji topline. To je promjena u odnosu na kućište od crne folije u prethodnim i sadašnjim uređajima iPhone.

Izgled završne obrade možda nije toliko zanimljiv većini ljudi jer će, na kraju krajeva, ostati skriven u telefonu.

Imajte na umu to da je pregrijavanje koje je pratilo seriju iPhone 15 u prvim danima popravljeno ažuriranjem softvera, a ono je postiglo svoje ciljeve bez usporavanja performansi.

Laker tvrdi da će baterija imati kapacitet od 3355mAh, što je veće nego u iPhoneu 15 Pro. Kako god koristili svoj iPhone, svi vlasnici mogu cijeniti dolazak jače baterije.

  • +17
Apple - iPhone 15 i iPhone 15 Plus Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

I nemojmo zaboraviti da je baterijski hardver samo dio priče. Učinkovitiji procesori i bolji softver također mogu napraviti veliku razliku. Tu je, piše Forbes, i redizajnirani konektor na bateriji, što upućuje na mogući interni redizajn komponenti.

Hoće li redizajnirana baterija s metalnim omotačem učiniti iPhone težim? Insajder tvrdi da neće.

Dakle što sve ovo znači?

U ovoj fazi možemo pozdraviti barem (malo) veću bateriju i poboljšanu kontrolu temperature. Ovaj dizajn baterije nije Appleov odgovor na probleme s pregrijavanjem - kompanija ga je riješila brzo nakon dolaska iPhonea 15 u prodaju. Ono što možemo očekivati je učinkovitiji menadžment topline koji će pomoći produljiti životni vijek i učinkovitost nove baterije.