Klikni za molitvu

Papa Franjo pokreće prvu aplikaciju za molitvu, evo kako funkcionira

21.01.2019 u 12:11

Bionic
Reading

Nova aplikacija, nazvana Click to Pray, obavijestit će 1,3 milijarde katolika za što se moli, a mogućnosti su široke, od molitve za mir u svijetu do zazivanja utjehe za ljude pogođene prirodnim katastrofama

Dani kada ste molili stavljajući dlanove jedan uz drugi postaju stvar prošlosti. Eto, čak i papa Franjo ide ukorak s vremenom i svom stadu omogućava da molitvu potraži na internetu.

Poglavar rimokatoličke crkve upravo je pokrenuo novu aplikaciju koja će vjernicima omogućiti da mole zajedno s njim.

Papa Franjo je novu aplikaciju objavio uoči svog susreta s mladima iz cijelog svijeta na Svjetskom danu mladih u Panami Izvor: Društvene mreže / Autor: Daily Mail

Papa je najnoviju vatikansku digitalnu platformu, poznatu kao Svjetska mreža molitve s Papom, predstavio tijekom svog tradicionalnog nedjeljnog obraćanja desecima tisuća ljudi na Trgu sv. Petra u Rimu.

Nova aplikacija, nazvana Click to Pray, obavijestit će 1,3 milijarde katolika za što se moli, a mogućnosti su široke, od molitve za mir u svijetu do zazivanja utjehe za ljude pogođene prirodnim katastrofama.

Papa Franjo nikad za sebe nije smatrao da je na 'dobar dan' s modernim tehnologijama. No to ga nije obeshrabrilo pa je povukao prstom po ekranu tableta kako bi pokrenuo aplikaciju. Da bude siguran u to što radi, pogledao je svećenika koji je držao tablet te ga pitao: 'Je li bilo dobro?'. Svećenik je potvrdno kimnuo glavom.

Aplikacija je pokrenuta uoči Svjetskog dana mladih. Riječ je o susretu Svetog oca s maldima iz cijelog svijeta, a to je druženje ove godine zakazano od utorka 22. siječnja do nedjelje 27. siječnja u Panami.

Iz Vatikana poručuju da će aplikacija omogućiti vjernicima da 'prate papu u misiji suosjećanja'.