na ces-u 2019

Pogled ispod haube: Nagrađeni laptop i tablet iz Huaweija

16.01.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Tvrtka koja je lani lani srušila vlastite prodajne rekorde i probila se na drugo mjesto brojem prodanih pametnih telefona očito ima što pokazati i u segmentu prijenosnih računala i tableta

Huawei, jedan od najvećih globalnih proizvođača potrošačke elektronike, na ovogodišnjem je CES sajmu u Las Vegasu predstavio je novu verziju prijenosnog računala MateBook 13. Prijenosnik je osvojio osam nagrada, od kojih se izdvajaju one portala Tech Radar te Windows Central.

Huaweijev tablet MediaPad M5 lite osvojio je pak nagradu portala Android Headlines kao Best of CES 2019.

detaljan pregled

Novi smartfoni, pametni sat, narukvice... evo što je sve Huawei predstavio u Londonu

Pogledaj galeriju

MateBook 13

Uređaj je zapakiran u moderno dizajnirano kućište. Ekran osjetljiv na dodir prekriva 88 površine, ima razlučivost 2160 x 1440 točaka, dok gustoća 200 PPI-ja jamči oštar prikaz. U samom srcu prijenosnika su Intelovi procesori osme generacije. Za uređaj su predviđene dvije ultra-brze memorijske opcije – NVMe PCIe SSD-ovi kapaciteta 256 ili 512 GB, a tu je i 8 GB radne memorije. Opcija s Intelovim i7 procesorom dolazi i s Nvidia GeForce MX 150 grafičkom karticom.

Kućište tanko 15 mm Huawei je opremio s dva USB C ulaza te 3,5 mm audio priključkom. Uređaj se može otključati pomoću čitača otiska prsta. Baterija je kapaciteta 41,7 Wh, a testiranja obećavaju devet do 10 sati korištenja. Huawei je u prodajno pakiranje uključio i dock koji proširuje povezivost na USB-A, VGA ili HDMI ulaze.

MediaPad M5 lite

MediaPad M5 lite tablet ističe se IPS zaslonom veličine 10,1 inča uz rezoluciju 1920 x 1200. Uređaj je dostupan s više memorijskih opcija, 32 ili 64 GB interne memorije te 3 ili 4 GB radne memorije. Huawei je u uređaj uključio i podršku za MicroSD memorijske kartice do 256 GB pohrane.

Za ugodan rad brine se osmojezgreni HiSilicon Kirin 659 čipset koji jamči fluidnost uz visoku autonomiju baterije kapaciteta 7500 mAh. Uređaj je opremljen i USB Type-C priključkom, a podržano je i 18W brzo punjenje.

Posebnost uređaja su četiri ugrađena Harman Kardon zvučnika koji uz naprednu Huaweijevu Histen 5.0 tehnologiju stimuliraju 3D surround zvuk. Tablet je moguće pronaći u svim bolje opremljenim tehnološkim trgovinama po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2399 HRK za Wi-Fi verziju te 2699 HRK za LTE model.

Huawei je u nagradama u Las Vegasu najavio uspješnu poslovnu godinu nakon što je lani srušio vlastite prodajne rekorde i probio se na drugo mjesto brojem prodanih pametnih telefona.