GEJMING NAJAVA

Ovo su najveći foršpani novog Summer Game Festa

09.06.2023 u 14:48

Bionic
Reading

Predstavljena je tona novih foršpana, na čelu s velikim objavama i nekoliko zanimljivih zaokreta u popularnim franšizama

Geoff Keighley se vratio s još jednim ljetnim rafalom foršpana za nadolazeće igre. Summer Game Fest 2023. predstavio je niz velikih i malih naslova iz svih kutaka gejming industrije. Tako smo dobili novi pogled na igre poput Mortal Kombat 1, Final Fantasy VII Rebirth i Alan Wake 2, najave za nove sezone Fortnitea i Call of Duty: Modern Warfarea 2, pa čak i najavu igara Prince of Persia: The Lost Crown i Sonic Superstars.

Kao što je bio slučaj s dosadašnjim izdanjima Summer Game Festa, i ovaj je bio prilično krcat. Ne brinite ako mislite da ste propustili neke veće igre zato što ćemo ih nabrojati ovdje.

Princ Perzije se vraća sljedećeg siječnja

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

Za početak Summer Game Festa, Ubisoft je otkrio potpuno novu igru serijala Prince of Persia. Potpuno odvojena od remakea The Sands of Time, ovo je 2D akcijska igra predstavljena s rap glazbom iz 2020. i dizajnom likova koji izgleda kao da je pokraden iz Fortnitea. Riječ je o novom naslovu koji je fokusiran na akciju, s Princem koji se bori protiv velikih bossova te koristi razne borbene sposobnosti. Da se ne zove Prince of Persia, nikad ne bismo rekli da je riječ o članu franšize.

Prince of Persia: The Lost Crown izlazi 18. siječnja 2024.

Prvi detaljan pogled na Mortal Kombat 1

Izvor: Društvene mreže / Autor: NetherRealm Studios

Nakon što smo prošlog mjeseca dobili najavu, konačno smo dobili i gameplay. Mortal Kombat 1 i dalje je super nasilan, što, pretpostavljamo, ne bi trebalo iznenaditi apsolutno nikog. Novi uradak NetherRealma detaljniji je nego ikad - vidjeli smo kako će funkcionirati borbeni sustav Kamero koji omogućava pozivanje dodatnih likova tijekom borbe. U Mortal Kombatu 1 vidjet ćemo favorite poput Barake, Goroa, Strykera, Sonye i drugih. Igra je planirana za PC, PS5 i Xbox Series X/S, a izlazi 19. rujna.

Sonic Superstars je novi kooperativni 2D platformer

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sega

Potpuno novi 2D Sonic pod nazivom Sonic Superstars dolazi s jasnim i šarenim vizualima, kao i hrpom raznih likova koje možemo igrati u co-op iskustvu za do četiri igrača. Sonic također ima neke nove sposobnosti koje mu omogućuju stvari poput trčanja po zidovima. Sonic Superstars doći će na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X i Nintendo Switch ove jeseni.

John Carpenter radi na horor akcijskoj igri Toxic Commando

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

John Carpenter, Sabre Interactive i Focus Entertainment otkrili su John Carpenter's Toxic Commando, novu FPS igru u kojoj se igrači ujedinjuju u borbi protiv hordi zombija. Na raspolaganju su im zanimljiva vozila i hrpa oružja, s naglaskom na elemente akcijskih horor filmova po kojima je Carpenter poznat. Toxic Commando dolazi iduće godine na PC, PS5 i Xbox Series X.

Marvelov Spider-Man 2 izlazi 20. listopada

Sony je na Summer Game Festu dao dodatne informacije o Marvelovom Spider-Manu 2. Kreativni direktor otkrio je sliku kutije na kojoj se nalaze Kraven i Venom. Također smo saznali da Venom neće biti Eddie Brock te da ćemo u igri u potpunosti moći istražiti Queens i Brooklyn. Najvažnije od svega, doduše, objava je datuma izlaska. Marvelov Spider-Man 2 bit će objavljen ekskluzivno za PS5 20. listopada ove godine.

Fortnite - poglavlje 4, sezona 3: Wilds dodaje Optimus Primea

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic

Epic Games iskoristio je Summer Game Fest kako bi predstavio foršpan za sljedeću Fortniteovu sezonu. Poglavlje 4, sezona 3, također poznata kao Wilds, urušava središte karte koje je sada okupirano džunglama te sve puni napuštenim hramovima i dinosaurima koji se mogu jahati. Trailer također potvrđuje da možemo očekivati Optimus Primea te oružje na temu Transformera, što je i prikladno jer Transformers: Rise of the Beats izlaze istog dana kad i novo poglavlje, odnosno 9. lipnja.

Final Fantasy VII Rebirth izlazi početkom 2024.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Square Enix

Za kraj smo emisije dobili svježi trailer za Final Fantasy VII Rebirth. Prikazana su neka od ogromnih područja koja igrači mogu istraživati, Chocobosi koji se mogu jahati, a tu su i novi likovi, kao i borbe s bossovima. Riječ je, sudeći prema svemu, o proširenoj i živahnijoj verziji Final Fantasy VII Remakea. Square Enix je također potvrdio da će igra izaći početkom 2024. te da će doći na dva PS5 diska.