IMA IH DESET

Ovo su najbolje aplikacije za Android predstavljene ove godine

08.05.2017 u 06:55

Bionic
Reading

Nismo stigli još ni do pola ove godine, a već su se u ponudi pojavili brojni zanimljivi alati za pametne telefone i tablet računala s Googleovom operativnim sustavom

Googleov operativni sustav Android nedavno je s trona s najraširenijeg OS-a na svijetu skinuo Microsoftov Windows, stoga ne čudi što se veliki broj razvojnih programera odlučuje na izradu aplikacija za njega. 

Nismo stigli još ni do pola ove godine, a već su se u ponudi pojavili brojni zanimljivi alati. Brojni među njima su besplatni, iako treba računati kako nude mogućnost kupovine u sklopu aplikacije i/ili oglase. 

Evo izbora deset najboljih novih aplikacija za Android.

Meteor (besplatna)

Ovu aplikaciju možete upotrijebiti kako bi izmjerili brzinu internetske veze na vašem mobitelu (reći će vam možete li gledati video razlučivosti  480 p, HD ili puni HD na YouTubeu) te provjerili koliko dobro pojedine aplikacije funkcioniraju. Osim YouTubea, podržava i niz drugih popularnih aplikacija kao što su Netflix, Spotify...  Pamti geolokaciju svakog testa kojeg obavi, pa možete otkriti gdje ćete dobiti najveće brzine preuzimanja i uploada podataka. 

FastKey Launcher (besplatna)

FastKey Launcher će vaš početni zaslon zamijeniti stalnom tipkovnicom. Kako ćete do aplikacija? Utipkajte ime i - eto je. Možete zadržati prečice do nekoliko najčešće korištenih aplikacija. FastKey može i pretraživati vaš popis kontakata u adresaru. 

FastKey Launcher: Official Introduction Izvor: Društvene mreže / Autor: FastKey Launcher:

Today Weather

Kad je vrijeme ćudljivo, kao što je ovog travnja, dobro je pri ruci imati vremensku prognozu. Today Weather je besplatna aplikacija s prognozama za bilo koji grad u svijetu te podacima o temperaturi, kvaliteti zraka, razini vlage, vidljivosti, brzini vjetra... Podatke ilustrira zgodnim fotografijama, što možete podijeliti s drugima.

The Best Free Weather App in 2017 Izvor: Društvene mreže / Autor: xdadevelopers

YouTube Go (besplatna) 

Nakon što je Facebook ponudio lakša izdanja svoje matične aplikacije i aplikacije za Messenger, namijenjena dijelovima svijeta s lošijom internetskom vezom, to je učinio i YouTube. 

YouTube Go, o kojem smo već pisali, omogućuje preuzimanje video zapisa kako bi se uštedjelo na troškovima streaminga, kao i ograničavanje koliko podatkovnog prometa aplikacija može koristiti. Mimo toga funkcionira više-manje kao i obična aplikacija za YouTube.

Zasad je u trgovini Play dostupna samo u Indiji, ali možete preuzeti APK i instalirati ručno. 

APKUpdater (besplatna)

Kad smo već kod APK-ova, glavni problem s aplikacijama koje preuzimate mimo trgovine Play je u tome što obično na raspolaganju nije mogućnost automatske nadogradnje, pa morate stalno provjeravati ima li išta novo. 

APKUpdater donekle olakša postupak time što skenira popis instaliranih aplikacija i pokazuje vam za koje su dostupne nadogradnje, skupa s izravnim poveznicama na APK Mirror gdje ih je moguće preuzeti. Još uvijek ćete morati sami obaviti preuzimanje i instalaciju. 

Truecaller 8 (besplatna)

Ova aplikacija za slanje i primanje SMS-ova može, između ostalog, prepoznati SMS-ove s nepoznatih brojeva i blokirati spam poruke te omogućiti brzo slanje čestih poruka i emotikona bez puno pisanja. Integrirana je s aplikacijom Google Duo za video pozive.

Stay Ahead with Truecaller Izvor: Društvene mreže / Autor: Truecaller

BatON (besplatna)

Povežete li svog Androida Bluetoothom s bežičnim slušalicama ili zvučnikom, korisno je znati kakvo je stanje popunjenosti njihove baterije. BatON će vam to prikazati na zaslonu pametnog telefona ili tablet računala. Uređaji moraju podržavati Bluetooth 4 ili noviji i imati profil za korištenje bez ruku. 

Podcast Go (besplatna)

Besplatna aplikacija za podcaste s brojnim korisnim značajkama. Možete ju koristiti za pretraživanje i preslušavanje podcastova, preuzima podcastove za slušanje dok niste spojeni na internet (na mobitel ili memorijsku karticu), a i javit će vam kad je spreman novi materijal za slušanje na onima koje redovno pratite. Ako vaš Android pogoni izdanje Marshmallow, možete i mijenjati brzinu reprodukcije.

Laughly (3,99 $ mjesečno)

Volite stand-up komičare? Laughly nudi ogroman izbor audio zapisa s poznatim imenima kao što su Louis CK, George Carlin i drugi. Nije besplatan - mjesečna pretplata je 3,99 dolara (nešto manje od 30 kuna) - ali nema ograničenja koliko toga možete slušati i nema oglasa. 

Google Family Link (besplatna)

Aplikacija za roditeljski nadzor o kojoj smo već pisali omogućava otvaranje korisničkih računa pri Googleu za djecu mlađu od 13 godina, postavljanje dnevnog limita za korištenje smartfona, zaključavanje na daljinu, praćenje korištenja uređaja...

Zasad je dostupna samo u Sjedinjenim Državama i ograničena na uređaje s Androidom 7 te nekolicinu uređaja s Androidom 6.

Više: Make Use Of