STIGLE NADOGRADNJE

Ovo je novi Google Earth, a promjene su odlične!

20.04.2017 u 08:57

Bionic
Reading

Nove nadogradnje za Google Earth donose niz novih značajki, među kojima su i neke na koje smo dugo čekali

Google Earth više nije (samo) zasebna aplikacija za korisnike stolnih računala i prijenosnih uređaja. Od sad joj je moguće pristupiti putem preglednika (zasad, čini se, samo Chromeom). Doduše, za pametne telefone i pametna računala morat ćete još neko vrijeme koristiti zasebnu aplikaciju.

Početna stranica promijenjena je tako što svima nudi isti izbornik sa serijom sličica: kormilo, kocka, tag za označavanje i simbol za dijeljenje. 

Kliknete li na kormilo, naći ćete se u dijelu nazvanom Voyager koji nudi pregled unaprijed odabranog sadržaja, tematskih putovanja oko matičnog nam planeta začinjenih medijskim sadržajima poput videa u 360 stupnjeva i Street Viewom (uključujući i unutrašnjost zgrada te svijet pod vodom). 

U suradnji s DigitalGlobeom i BBC-jem u ponudi su se našle i priče s više pojedinosti, koje bi trebale biti redovno nadopunjavane novim sadržajem. Zasad ih ima četrdesetak, u rasponu od omiljenih odredišta pisca nobelovca Ernesta Hemmingwaya do susreta sa ženskim likovima iz popularne lutkarske TV serije Muppet Show. Svako putovanje obično ima oko deset odredišta. 

Uz Voyager je i značajka Itineraries, gradski vodič s označenim potencijalno zanimljivim lokalitetima iz kojeg možete slati virtualne razglednice s tog odredišta. Doduše, samo sa smartfona - za stolna računala dostupna je tek poveznica za dijeljenje. Na razglednici će se naći slika neke znamenitosti na koju ćete naići putem. 

Dodana je značajka Prati me sreća (predstavlja ju kockica) koja će vas, baš kao i na Googleovoj tražilici, nasumce odvesti do odredišta za koje pretpostavlja kako će vas zanimati te ponuditi zanimljive pojedinosti o toj lokaciji. 

U Googleu kažu kako trenutno na taj način nude informacije o oko 20 tisuća lokacija. i one će biti nadopunjavane s vremenom.  Zasad još ne možemo dodavati vlastite priče. 

Više: Engadget

This is the new Google Earth Izvor: Društvene mreže / Autor: Google