NOVA ZNAČAJKA

Nekima se na Facebooku pojavila ikonica rakete - što ona predstavlja?

05.04.2017 u 10:41

Bionic
Reading

Čini se kako u Facebooku testiraju novu značajku za mobilno izdanje svoje aplikacije koja će vam ponuditi uvid u drukčiji news feed

Zadnjih nekoliko tjedana u aplikaciji za Facebook počela se odmah uz sličicu za glavni news feed pojavljivati sličica u obliku rakete. Kad na nju kucnete, dobit ćete drukčiji prikaz news feeda na kojem su popularne objave ljudi i stranica s kojima niste prijatelji ili ih niste lajkali

Nova značajka primijećena je na uređajima s operativnim sustavima Android i iOS. Iako smo isprobali na potpuno novom Huaweiju i dvije godine starom Lenovu, još je nismo primijetili.

Kako pišu zapadni mediji, čini se kako se nova značajka svako malo pojavi pa nestane. Moguće je da je riječ o testiranju na malom broju korisnika, što je ustaljena praksa u Facebooku. 

Feed s raketom nudi također više lokalnog sadržaja, odnosno vezanog za lokaciju na kojoj se trenutačno nalazite i objave relevantne za ono što u Facebooku pretpostavljaju da vas zanima. 

Nova značajka prilično je nalik Instagramovu tabu Explore koji pokazuje objave za koje je algoritam te tvrtke zaključio da su relevantne za ono što vas zanima.

Više: Mashable