novitet u testiranju

Ovo je Googleov alat za roditeljski nadzor na Androidu

22.03.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Family Link je aplikacija koja roditeljima omogućuje stvaranje dječjih korisničkih računa na Googleovim servisima, kao i korištenje niza značajki za upravljanje i praćenje u stvarnom vremenu

Kako bi mogli koristiti aplikaciju Family Link, vaš uređaj mora podržavati izdanje 4.4 Androida ili novije. Verzija za iOS zasad nije dostupna.

U aplikaciji ćete namjestiti postavke za korisnički račun vašeg djeteta mlađeg od 13 godina.  Potom se dijete treba logirati na uređaju koji koristi, pomoću korisničkog računa kojeg ste maloprije kreirali. Taj uređaj mora ili podržavati Android 7.0 Nougat ili biti na popisu podržanih uređaja s izdanjem 6.1 Marshmallow.

Kad se dijete ulogira njegovo korištenje uređaja bit će praćeno i bilježeno, pa ćete imati pregled nad time koliko je, recimo, provelo vremena u pojedinim aplikacijama putem tjednih i mjesečnih izvješća.

Moći ćete postaviti više pravila: na primjer, ograničiti koliko će dugo moći koristiti mobitel dnevno, na daljinu ga zaključati (recimo, prije spavanja) i odrediti koje aplikacije mogu biti instalirane. 

Pritom vam neće sugerirati koje aplikacije trebate odobriti, a koje ne - procjena je ostavljena vama. Na daljinu je također moguće namjestiti i opcije filtriranja u Googleovim aplikacijama kao što su internetska tražilica i web preglednik Chrome, kako bi ograničili klincima pristup sadržajima koji ne priliče njihovoj dobi.

Aplikacija Family Link zasad je dostupna tek ograničenom broju korisnika jer je još uvijek u fazi testiranja, i to samo na području Sjedinjenih Država. 

Više: Google