PREDIVNO

Google među deset najneobičnijih jezera na svijetu odabrao i Plitvice!

20.04.2017 u 12:10

Bionic
Reading

Naš najpoznatiji nacionalni park uvršten je u pregled najneobičnijh jezera svijeta u sklopu friško predstavljene značajke Voyager aplikacije Google Earth

Kao što smo već pisali, Google Earth dobio je zanimljive nove nadogradnje. Jedna od njih je značajka Voyager, koja nudi pregled unaprijed pripremljenih tematskih virtualnih putovanja s obično oko deset odredišta.

Takvih putovanja zasad ima četrdesetak. Među njima je i pregled najneobičnijh jezera svijeta kojeg potpisuje Vitor Martins, a u kojem su uz druge svjetske zanmenitosti svoje mjesto našla i naša Plitvička jezera.

Želite li i sami zaviriti u svijet neobičnih jezera diljem svijeta, kliknite ovdje i potom na dugme na kojem piše Start Exploring.

Možete birati hoćete li gledati dvodimenzionalni ili trodimenzionalni prikaz lokacije na zemljovidu te odabrati pregled iz perspektive pješaka (Street View). 

Svaku lokaciju prati i fotografija te kratki opis. Uz Plitvice je navedeno kako se radi o 16 kaskadnih jezera u nacionalnom parku i lokaciji poznatoj po bioraznolikostikoju je UNESCO označio kao važnu za svjetsku baštinu.