Zlatna varijanta

Ovaj iPhone X oduševljava, a nikada nije ugledao svjetlo dana

19.04.2018 u 10:07

Bionic
Reading

Američka Federalna komisija za komunikacije objavila je fotografije zlatnog iPhonea X koji nikad nije pušten u prodaju

Iako su iPhone 8 ili iPhone 8 Plus već obukli zlato, najnapredniji i najskuplji Appleov telefon, iPhone X, nije doživio istu sudbinu može se nabaviti jedino u crnoj i srebrnoj verziji. No izgleda kako to nije bio prvotni plan jer su u javnost izašle fotografije prototipa u zlatnoj.

Fotografije su objavljene kao dio zakonske odredbe i otkrivaju da je Apple zapravo napravio zlatnu verziju iPhone X, ali ju jednostavno nikad nije pustio u prodaju.

Ove 'vanjske' fotografije objavila je američka Federalna komisija za komunikacije (FCC), a dobila ih je prošle godine kao uvjet kako bi Apple dobio regulatorno odobrenje za prodaju bežičnih uređaja u Sjedinjenim Državama. Takvi se podaci obično čuvaju šest mjeseci nakon prve prodaje uređaja, a potom ih FCC više nije dužan čuvati.

Zlatni iPhone X Izvor: Screenshot / Autor: FCC

'Ovi dokumenti otkrivaju tehničke informacije i informacije o dizajnu koje nisu javno objavljene u marketinškim materijalima i zaštićene su od strane Apple Inc. kao povjerljive i vlasničke', napisao je voditelj Applea u pismu datiranog 18. srpnja 2017. godine kojim se traži povjerljivost.

No takve fotografije ne mogu se čuvati zauvijek, pogotovo ako je riječ o jednom od najpopularnijih proizvoda diljem svjetskog tržišta, a Apple je, čini se, jednom odlučio koristiti zlatnu inačicu svog telefona kada je poslao iPhone X za certifikaciju. Nije jasno zašto se nikada nije pojavio na tržištu ili planira li Apple uskoro pustiti ovu verziju u prodaju, piše Business Insider.