paydo

Domaća aplikacija umjesto vas traži i plaća parking, a već je dostupna u osam gradova

  • Autor: Lucija Adžić
  • Zadnja izmjena 16.04.2018 15:08
  • Objavljeno 16.04.2018 u 13:49
Predstavljanje aplikacije PayDo 16. travnja 2018. u Zagrebu

Predstavljanje aplikacije PayDo 16. travnja 2018. u Zagrebu

Izvor: Promo fotografije / Autor: PROMOFOTOGRAFIJE

PayDo nudi pregršt mogućnosti, od traženja slobodnog parkinga do plaćanja mjesta i produženja karte u osam većih hrvatskih gradova, a uskoro će biti dostupna u još dva. Osim toga, tvrtka Infoart planira širenje na javne garaže, ali i mnoge druge usluge poput punjenja električnih automobila i plaćanja ulaznica za nacionalne parkove

Nova besplatna aplikacija PayDo (iOs, Android) tvrtke Infoart omogućuje plaćanje parkirnog mjesta u osam velikih hrvatskih gradova, a od 1. svibnja u još dva nova. Naime, PayDo mogu koristiti vozači u Splitu, Šibeniku, Poreču, Puli, Rovinju, Dubrovniku, Zadru i Osijeku, a od početka svibnja parkirne će karte na ovaj način plaćati Varaždinci i Siščani.

Bezgotovinsko plaćanje na dva načina

Plaćanje parkinga moguće je putem kartica ili prepaid računa i bez SMS troškova. Posebno je zanimljiva jer omogućava plaćanje svih vrsta karata – od satnih, dnevnih, povlaštenih stanarskih do mjesečnih parkirnih karata. Osim što je besplatna, građanima nudi dodatnu uštedu do 30 posto, kažu iz tvrtke. Uz to, svi će korisnici koji plate MasterCardom do kraja godine dobiti povrat od 10 posto plaćenog iznosa.

Osim toga, preko aplikacije je moguće naći slobodno mjesto što omogućavaju senzori postavljeni na parkinzima. Sva su mjesta označena na karti unutar sučelja i, jednom kad se automobil parkira, PayDo će ga označiti zauzetim.

Također omogućava plaćanje dnevnih parkirnih kartata izdanih od strane kontrolora. Pregled ukupnog troška dostupan je na mjesečnoj razini i šalje se na mail korisnika. Na taj način žele izići u susret poslovnim korisnicima koji plaćaju parking svojim zaposlenicima te ugostiteljima koji možda nemaju vlastita parkirna mjesta, a žele uslugu uključiti u cijenu smještaja te će to moći učiniti preko vaučera i QR kodova.

Moći će je koristiti i turisti

Korisnici koji žele odvojiti privatne i poslovne troškove to mogu učiniti tako da u aplikaciju dodaju više kreditnih kartica ili prepaid računa, a bit će moguće dijeljenje računa s drugim kontaktima, primjerice članovima obitelji.

Aplikacija je već zaživjela i trenutno se može koristiti u Splitu, Šibeniku, Poreču, Puli, Rovinju, Dubrovniku, Zadru i Osijeku. Od početka idućeg mjeseca, preko PayDoa parkirne će karte plaćati Varaždinci i Siščani. Gradovi uz obalu su odabrani kako bi tijekom sezone i turisti mogli plaćati parking na jednostavniji način jer do sada to nisu mogli ni SMS-om.

Iako za sada nije dostupna u Zagrebu iz Infoarta kažu kako za njenu primjenu postoje uvjeti.

'Zagreb je pitanje vremena i dobre volje grada Zagreba, svi tehnički preduvjeti postoje, praktički se usluga može uključiti sutra', rekao je Mario Hegedüs, izvršni direktor tvrtke.

Predstavljanje PayDo aplikacije 16. travnja 2018. u Zagrebu

Izvor: Promo fotografije / Autor: PROMOFOTOGRAFIJE

Osnovni tehnički uvjeti podrazumijevaju postavljanje senzora na parkirna mjesta i uključivanje na Geos platformu na kojoj je već 56 hrvatskih gradova.

Velika novost na našem tržištu je što PayDo ne koristi SMS protokol za plaćanje parkinga, zbog čega je korisna svima koji do sada nisu mogli plaćati SMS-om, a to su poslovni korisnici, turisti, te neki privatni korisnici. Za te skupine, jedino rješenje za plaćanje parkiranja bila je potraga za parking aparatima.

Aplikacija će u budućnosti nuditi i druge usluge

Osim plaćanja parkinga kao osnovnog cilja, kroz aplikaciju planiraju ponuditi i mnoge druge usluge, kao što je plaćanje javnog prijevoza, punjenje električnih automobila, a nadaju se kako će do početka turističke sezone pokriti i javne garaže. Već su pokrenuli sustav plaćanja karata javnog prijevoza u Sisku, a surađuju i sa portalom Parkovi Hrvatske na prodaji ulaznica za nacionalne parkove.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!