TEHNO NAJAVA

Novi Samsung Galaxy uskoro stiže: Pet stvari za koje očekujemo da ćemo ih vidjeti

06.02.2022 u 14:07

Bionic
Reading

Nadolazeća serija mobilnih uređaja Samsunga premijerno će biti prikazana 9. veljače, stoga smo skupili sve najsočnije glasine vezane uz njihove najistaknutije značajke

Najnoviji predstavnici serije Galaxy samo što nisu najavljeni. Ove bismo godine, za razliku od prijašnjih, mogli naići na zanimljiv zaokret koji uključuje odlazak jednog od omiljenih Samsungovih smartfona po cijenu 'kanibaliziranja' vlastite prodaje.

Velik pozdrav Noteu

Priča o preinaci linije proizvoda ne dolazi kao preveliko iznenađenje. Prošlogodišnji S1 dobio je podršku za S-Pen, uz naznake da bi S22 Ultra, njihov sljedeći premijski uređaj, mogao sve više sličiti na Note. Najnovije glasine o smartfonu također potvrđuju spajanje značajki Notea s onima Galaxyja, uz najave o najvećem ekranu dosad i, konačno, rupici u koju ćemo digitalnu olovku na koncu moći i spremiti.

Razlog za to što je Samsung skoro stopostotno napustio Note leži u miješanju značajki najmoćnijeg Galaxyja S i Notea. Da su oba proizvoda ostala na tržištu, bili bi previše slični, zbunili bi kupce te na koncu uzrokovali to da ljudi ne kupuju jednog na štetu drugog. Ovako imamo najskuplji Note sa silosom za S Pen, masivnim ekranom te hardverom i softverom kojima će sve to moći podržati.

  • +3
Samsung Galaxy Note20 Ultra - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Procesor ADM Exynos

Ako je vjerovati insajderu Dohyun Kimu i WinFutureu, u Europi bismo opet mogli vidjeti Galaxy S sa zasebnim procesorom iz ADM-a dok će Amerikanci dobiti Qualcomm. Razlog za to što nam je najnoviji Galaxy također zanimljiv uvođenje je tehnologije Ray tracing u mobilne uređaje - novi smartfon bi, bar što se grafike tiče, mogao naglavačke okrenuti svijet mobilnog gejminga.

Značajke

Tri glavna modela Galaxyja S22 imat će ultrasonični senzor za očitavanje otiska prstiju. Što se značajki tiče, bazični S22 i S22 Plus, doduše, više će sličiti Galaxyju S21 i S21 Plusu. Samo Galaxy S22 Ultra dolazi s podrškom za UWB kako bi pružio kompatibilnost s privjescima Galaxy SmartTag Plus, piše TechEngage.

Širina zaslona, baterija i svjetlina ekrana također će se mijenjati u odnosu na prošlu seriju. WinFuture piše da će se dijagonala smanjiti za 0,1 inč, ali da će podržavati 120 Hz. Također je u planu povećanje svjetline sa 1500 do 1750 nita u usporedbi s prošlogodišnjih 1300 nita. Konačno, baterije u smartfonima varirat će od 3600 mAh do 4500 mAh.

Nove kamere

Samsung je najavio da će mobilnim korisnicima ponuditi dva modela iz serije S22, a oni će imati izbočeni modul s tri objektiva.

Premda izgledom neće odskakati od prošlih modela, performanse kamera idu gore. Prema WinFutureu, S22 i S22 Plus imat će glavni senzor od 50 MP uparen s ultraširokim objektivom od 12 MP i telefoto objektivom od 10 MP. Veliki senzor od 50 MP korisnicima linije Galaxy dat će vrlo zgodan alat za snimanje u mraku i rad u proširenoj stvarnosti.

Cijene

Najluksuzniji Samsungovi modeli dolaze i s 'najluksuznijim' cijenama. Prema izvješću WinFuturea, najnoviji Samsung Galaxy S22 koštat će 849 eura, Galaxy S22 Plus 1049 eura dok ćete najskuplji Galaxy S22 Ultra platiti 1249 eura.