POSLOVNI REZULTATI

Netflix prihodom i brojem novih korisnika nadmašio očekivanja

20.10.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Ako pandemija koronavirusa jenja i ne dođe do drugih neugodnih iznenađenja možemo očekivati veći broj novih originalnih naslova tijekom 2022. godine

Nakon razočaravajuće izvedbe tijekom prve polovice godine evo dobrih vijesti za Netflix.

Ta je platforma za internetski streaming video sadržaja tijekom trećeg ovogodišnjeg tromjesječja uspjela nadmašiti očekivanja analitičara povećanjem broja korisnika i zaradom, dok su prihodi bili u skladu s prognozama.

U prethodnom su kvartalu ostvarili prihod od 7,48 milijardi američkih dolara (lani je u istom razdoblju iznosio 6,44 mlrd. USD).

Predviđalo se kako dodati 3,72 milijuna novih pretplatnika, ali taj je broj na kraju bio 4,38 milijuna. Prošle godine zabilježili su 2,2 milijuna, a u drugom tromjesječju ove samo 1,5 milijuna.

Najavili su kako do kraja ove godine planiraju dodati 8,5 milijuna korisnika koji će plaćati pretplatu, naspram 8,32 milijuna koliko su očekivali analitičari. Ipak, 25,9 milijuna korisnika iz prve polovice 2020. i dalje će ostaje nedodirljivi rekord.

Dobrom je rezultatu svakako velik doprinos dao uspjeh korejske TV serije Igra lignje, koja bi Netflixu trebala donijeti blizu 900 milijuna USD vrijednosti uz višestruko niže troškove produkcije (oko 21,4 milijuna USD).

Tu je seriju u prvih četiri tjedna prikazivanja pogledalo 142 milijuna ljudi, a Azija je i prednjačila u broju novododanih korisnika. Njihov je broj u tom dijelu svijeta više nego udvostručen u odnosu na prethodni kvartal.

  • +6
Novosti s Netflixa Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Netflix će također od sad izvješćivati o broju pogledanih sati umjesto o broju korisničkih računa jer smatraju kako je to bolji indikator uspjeha pojedinih naslova i zadovoljstva korisnika.

Tijekom ovog tromjesječja više bi popularnih naslova trebalo ponovno krenuti s prikazivanjem. Među njima su Witcher, You, Tiger King i Kobra Kai, a možemo očekivati i premijere kao što su Red Notice i Don't Look Up.

Ako pandemija koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19 jenja i ne dođe do drugih neugodnih iznenađenja zbog kojih bi snimanje i produkcija općenito mogli biti obustavljeni, u Netflixu očekuju veći broj novih originalnih naslova tijekom 2022. godine, piše Yahoo.