služeno je

Netflixov ulazak u svijet videoigara počinje s nekoliko mobilnih naslova, otkrili i hoće li se to dodatno plaćati

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 21.07.2021 11:14
  • Objavljeno 21.07.2021 u 11:14
tportal

Izvor: Creative Commons / Autor: Tumisu

Nakon što je umočio prste u interaktivne medije uz Black Mirror: Bandersnatch i Carmen Sandiego, Netflix se bliži potpunom uranjanju u svijet gejminga ponudom dostupnom svim vlasnicima Netflix računa

Netflix je objavio da će njihov ulazak u svijet gejminga počet s videoigrama za mobilne uređaje koje će stići zajedno sa pretplatom na uslugu, prenosi Verge. Kompanija je informacije o novom dijelu usluge spomenula u sklopu objave zarade u drugom financijskom kvartalu. Vijesti o igrama dolaze nekoliko dana nakon što je kompanija unajmila bivšeg izvršnog direktora EA i Oculusa Mikea Verdua.

'Također smo i u ranim stadijima dubljeg ulaska u videoigre, odnosno nadogradnji nastojanja vezanih uz interaktivne sadržaje (npr. Black Mirror Bandersnatch), uključujući i videoigre Stranger Things', piše u izjavi. 'Igre će bez dodatne naplate biti uključene u korisničku pretplatu, a prvo ćemo se usredotočiti na mobilne uređaje'.

Netflix također nije pružio dodatne informacije o vrstama igara koje će biti dostupne, premda je kompanija nedavno produljila ugovor sa Shondom Rhimes kako bi na usluzi uključili filmove i gejming sadržaje. Netflix nije ni objasnio na koji će se način igre dostavljati pretplatnicima.

Kompanija je prije tri godine naglasila da emisijama i programima teško hvata korak za gejming kompanijama, no sad je, sudeći prema svemu, oko toga odlučila poduzeti nekoliko ključnih poteza.