PRIČAJTE PRIČE

Facebook novim mogućnostima zadao možda i konačni udarac Snapchatu

30.03.2017 u 13:06

Bionic
Reading

Snapchatova značajka Stories završila je u brdu Facebookovih proizvoda - Instagramu, WhatsAppu pa čak i Messengeru. Bilo je samo pitanje trenutka kada će ovaj Zuckerbergov div ubaciti mogućnost 'pričanja priče' i na samu društvenu mrežu Facebook

'Pokažite prijateljima što radite', poručuje blog Facebooka opisujući novu značajku za društvenu mrežu. Međutim, umjesto da navedu pravi izvor funkcije (Snapchat), u Facebooku tek napominju kako su uvidjeli popularnost takve funkcije kod zajednice Instagram korisnika.

Kao i kod drugih servisa gdje su se integrirale priče koje traju ograničeno vrijeme, Facebook Stories bit će prikazan iznad osnovnog sadržaja, a svaka priča koja sadrži video ili foto materijal trajat će 24 sata i nakon toga - nestati. Tu je i opcija Direct, koja će omogućiti slanje takvog vremenski ograničenog sadržaja samo odabranim prijateljima.

Facebook je odlučio dodati i efekte za snimke vrlo slične onom što već pruža Messenger. Tu su brojne maske, okviri, reaktivni i interaktivni filteri i dr. 

Posebno će popularni biti efekti, maske i filtri vezani uz popularan sadržaj iz filmova i serijala: 

Više: Facebook Blog