NESRETNA GODINA

Kontroverzni Palmer Luckey napušta Facebook

03.04.2017 u 08:00

Bionic
Reading

Suosnivač Oculus VR-a Palmer Luckey koji je, među ostalim, financijski podržavao pro-Trumpovsku stranicu Nimble America, odlazi iz komapnije

Sudeći prema vijesti s UploadVR-a, njegov posljednji dan u Oculusu (kojeg je Facebook kupio u 2013. za impresivne dvije milijarde američkih dolara, iz kompanije je izašao 31. ožujka 2017. Oculus je potvrdio Luckeyjev odlazak izjavivši: 'Palmer će nam nedostajati. Njegovo nasljeđe seže puno dalje od Oculusa. Njegov inventivni duh pomogao nam je pokrenuti modernu revoluciju virtualne stvarnosti. Zahvalni smo mu za sve što je napravio za Oculus i virtualnu stvarnost te mu želimo sve najbolje'. 

Ovo je, začudo, slijedilo odlazak Brendana Iribe s mjesta direktora Oculusa (nakon kojeg je on ostao u kompaniji). Najavljeno je da će Luckey i dalje raditi u Oculusu ali 'da će kompanija uskoro objaviti više detalja o njegovoj budućoj ulozi'.

Ovo je, naglašavamo, zadnji put što smo čuli o njemu sve do svjedočenja tijekom parnice ZeniMax-Oculus. Presuda je, podsjećamo, donesena u korist ZeniMaxu kojem je Oculus morao platiti 500 milijuna dolara. Na sudu je također potvrđeno da je Luckey prekršio nekoliko propisa o razotkrivanju podataka koje je potpusao tijekom rada u ZeniMaxu gdje je radio na ranim iteracijama hardvera za virtualnu stvarnost.