stiže live location

Moći ćemo uživo javiti gdje smo koristeći Facebookov Messenger

31.03.2017 u 10:11

Bionic
Reading

Facebookova aplikacija za brbljanje dobila je značajku pomoću koje možete prijateljima pokazati gdje se nalazite u stvarnom vremenu

Nova značajka za Messenger Live Location podijelit će vašu lokaciju s jednom osobom ili skupinom prijatelja na sat vremena, nakon čega će postati neaktivnom dok ju ne odlučite ponovno aktivirati. 

Kako ćete ju aktivirati? Otvorite razgovor u Messengeru. Ako je uz polje za unos teksta sličica za označavanje lokacije, kucnite po njoj. Ako nije, kucnite po znaku "+" lijevo od polja za unos teksta, pa odaberite Location.

Ako vam je nova značajka dostupna vidjet ćete mapu s vašom sadašnjom lokacijom, skupa s velikim plavim dugmetom na kojem pište Share Live Location. Kucnite po dugmetu i odobrite zahtjev za pristup podacima o lokaciji kad aplikacija od vas to zatraži. 

Osobe s kojima razgovarate potom će primiti privitak s podacima o vašoj trenutnoj lokaciji i uputama kako do vas mogu doći. Prikazan je i brojčanik s vremenom koliko ćete dugo još biti tamo.

Po isteku sat vremena vaša će lokacija ponovno postati privatna. Moguće ju je prestati dijeliti u bilo kojem trenutku tako što ćete kucnuti po privitku i odabrati Stop Sharing

Nova značajka, čini se, još nije dostupna u Hrvatskoj. 

Više: CNET