linda yaccarino

Musk hitno angažirao novu direktoricu, hoće li uspjeti spasiti Twitter?

06.06.2023 u 11:56

Bionic
Reading

Linda Yaccarino odradila je svoj prvi radni dan kao izvršna direktorica Twittera

Vlasnik Twittera Elon Musk ranije je sugerirao da će Linda Yaccarino zasjesti na čelo društvene mreže tek u srpnju, a njen raniji angažman sugerira da je situacija prilično hitna.

A da je hitna, dokazuju i podaci da se prihodi od oglasa ne uspijevaju vratiti na razinu na kojoj su bili prije nego što je Musk u listopadu kupio Twitter za 44 milijarde dolara.

Prihod od oglasa u SAD-u u pet tjedana, od 1. travnja do početka svibnja, iznosio je 88 milijuna dolara, što je pad od značajnih 59 posto u odnosu na godinu ranije, prema internom dokumentu u čiji je posjed došao The New York Times. U dokumentu je također otkriveno da tvrtka redovito zaostaje za svojim tjednim projekcijama prodaje u SAD-u za čak 30 posto.

Razlog tome mogao bi ležati u činjenici da su oglašivači nezadovoljni uočenim povećanjem uvredljivog sadržaja na platformi nakon Muskove odluke - kao dijela njegovog stava o slobodi govora - da ponovno aktivira mnoge račune koji su bili suspendirani prije njegova dolaska.

  • +8
Nova šefica Twittera Linda Yaccarino Izvor: Profimedia / Autor: Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia

Musk želi da Yaccarino iskoristi svoje iskustvo na NBCUniversalu kako bi preokrenula stvari i povećala prihod od oglasa na Twitteru. Pomagat će joj Joe Benarroch, koji je također stigao iz NBCUniversala, u kojem je radio za nju kao izvršni potpredsjednik za komunikacije, globalno oglašavanje i partnerstva.

Tko je Linda Yaccarino

Linda Yaccarino rođena je 1960. godine na Long Islandu u New Yorku (Sjedinjene Države).

Diplomirala je na Sveučilištu Penn State 1985. godine na temu telekomunikacija. Od 1992. godine radila je u tvrtki Turner Broadcasting System (danas u vlasništvu Warner Brosa), u kojoj je započela karijeru prodajom zakupa oglasnog prostora.

Do 2011., kad je otišla iz te tvrtke, Yaccarino je dogurala do pozicije izvršne dopredsjednice i glavne operativne direktorice, zadužene za razvoj inovativnih oglašivačkih i marketinških rješenja.

Prešla je u NBC, jednu od vodećih svjetskih medijskih kuća.

Njen detaljan profil možete pročitati PREKO OVOG LINKA.

Yaccarino će također nastojati zamijeniti dva ključna rukovoditelja koji su dali ostavke posljednjih dana. Ella Irwin prošli tjedan podnijela je ostavku na mjesto Twitterove voditeljice povjerenja i sigurnosti, kao i A.J. Brown, voditelj sigurnosti robne marke i kvalitete oglasa.

Njihovi razlozi odlaska nisu sasvim jasni, ali dolaze u turbulentnom trenutku za Twitter. Musk je od svog dolaska u Twitter otpustio više od polovice radne snage, pravdajući taj potez kao neophodan kako bi se spriječio bankrot tvrtke.

Sve su oči sada uprte u napore Yaccarino da odvede Twitter u novom smjeru.

  • +13
Elon Musk Izvor: EPA / Autor: Alexander Becher