BOŽIĆ JE URANIO

Mercedes CLA Shooting brake je ultraseksi karavan

26.11.2014 u 11:19

  • +4

Mercedes CLA Shooting brake je ultraseksi karavan

Izvor: Promo fotografije / Autor: mercedes

Bionic
Reading

Nakon što smo vidjeli hatchback, limuzinu i crossover, Mercedes je na platformi A-klase izradio i karavan, koji pogrešno zovu Shooting brake, no i to im se može oprostiti kad se u obzir uzme fenomenalnost na lopate koja serijski dolazi uz ovaj automobil

Tehnički, za jedan shooting brake Mercedesova posljednja verzija CLA ima par vrata previše, no koga briga. Pogledajte ga samo!

Sva ona neproporcionalnost koja je dosadašnje izvedbe CLA činila čudnima iz određenih kutova gledanja potpuno je iščezla kod novog automobila.

CLA Shooting brake podjednako je seksi sa svih strana, a ponajviše u slasnoj izvedbi 45 AMG s dvolitrenim turbopunjenim motorom od 360 KS, automatiziranim mjenjačem s dvije spojke i integralnim pogonom pomoću kojih se katapultira s mjesta do 100 km/h u svega 4,7 sekundi.

Nakon što ga lansiraju u Ženevi, CLA Shooting brake bit će dostupan i sa standardnom paletom dizelaša i benzinaca. To znači da će se pod poklopcem naći 2.1 common rail dizel sa 136 i 177 KS, 1.6 benzinac sa 122 KS i 2.0 turbobenzinac sa 211 KS.

Kao da sve ovo nije dovoljno, tu je i prtljažnik od 500 litara, odnosno 1.350 s preklopljenom klupom.

Božić je uranio ove godine.