EH, TE GLASINE

Ljudi su prestali kupovati iPhone, evo koga krivi Cook

03.05.2017 u 14:14

Bionic
Reading

Prodaja iPhonea tijekom proteklog tromjesječja za malo su podbacila u odnosu na očekivanja analitičara. Tko je za to kriv? Glasine o novom Appleovom smartfonu, tvrdi direktor jabučara Tim Cook

'Vjerujemo kako smo svjedoci stanke u kupovini iPhonea, vjerojatno zbog ranih i učestalijih nego inače izvješća o budućim iPhoneima, rekao je šef Applea tijekom razgovora s analitičarima o kvartalnim poslovnim rezultatima. 

Apple je, naime, u proteklom tromjesečju prodao 50,76 milijuna iPhonea, manje nego što su očekivali analitičari i manje nego u istom lanjskom tromjesečju kada je prodano 51,19 milijuna iPhonea.

Unatoč padu prodaje tog uređaja, prihodi Applea od iPhonea porasli su na godišnjoj razini za 1,2 posto, što se zahvaljuje prosječno višim cijenama uređaja.

Iako je Apple poznat po tajnovitosti, Cook je u pravu kad kaže kako su glasine o iPhoneu počeke cirkulirati ranije nego obično. 

Novinari i analitičari uglavnom su složni u procjeni kako će Apple ove jeseni ponuditi tri nova iPhonea, među kojima će biti i skuplja perjanica s cijenom do 1.000 američkih dolara.

Očekuje se kako će imati zaslon od ruba do ruba, sličan onome na Samsungovom Galaxyju S8 te kako će tipku Home smjestiti pod zaslon ili na stražnji dio uređaja. 

Priča se i kako će podržavati proširenu stvarnost, tehnologiju koja stavlja virtualne objekte na one u stvarnom svijetu. Navodno će otvoriti razvojnim programerima pristup svojim rješenjima. 

A govorka se i kako bi isporuka iPhonea 8 mogla kasniti zbog problema s proizvodnjom.

Više: Business Insider