IMPRESIVNI REZULTATI

Povjerenje potrošača u Samsung ne jenjava - 30 posto bolje prednarudžbe za Galaxy S8

27.04.2017 u 12:11

Bionic
Reading

Dva opoziva prošlogodišnjeg modela Galaxy Note 7 na Samsung su mogli imati dugoročno negativne posljedice, no to se nije dogodilo. Povjerenje potrošača je reklo svoje, a južnokorejski div je zabilježio nikad bolju pretprodaju novih perjanica

U odnosu na prošlogodišnji model Galaxy S7 Samsung je tako zabilježio 30-postotni rast u pretprodaji za Galaxy S8 i S8 Plus

'Tržište je reklo svoje - s više od 30-posto rasta prednarudžbi na godišnjoj osnovi u odnosu na ono što smo postigli s Galaxyjem S7, čime smo oborili rekord', izjavio je Tim Baxter iz Samsungovog odjela u SAD-u. 

Usprkos fijasku s Noteom 7, Samsungova politika transparentnosti i slanja poruke potrošačima da je kontrola kvalitete na nikad višoj razini učinila je svoje pa Galaxy S8 neki bez problema i prepolove bez eksplozije. Medijski cinici će reći da potrošači u konačnici možda i nisu toliko brinuli o lanjskom problemu, no dovoljno je reći da neki potrošači po svaku cijenu nisu htjeli vratiti svoje uređaje za zamjenu. 

Upravo oni bi mogli biti sretni, jer Samsung planira vratiti Note7 na neka tržišta u svojoj konačnoj - popravljenoj izvedbi. Oni strpljiviji bi pak mogli pričekati Note 8 koji izgledno stiže do konca godine, a svakako vrijedi spomenuti i seriju uređaja X, koji bi mogli istražiti potpuno novu viziju pametnih telefona u njihovom savitljivom izdanju. Pod uvjetom da ne dođe do novih odgoda, jasno.

CNet