ZVUK PO VOLJI

Koristite Telegram? Čeka vas nekoliko iznenađenja

19.04.2022 u 12:13

Bionic
Reading

Telegram dozvoljava korištenje bilo kojeg zvuka za podsjetnike, a tu je i opcija za uređivanje vremena utišavanja razgovora

Telegram je u sklopu najnovije nadogradnje najavio da će korisnicima dozvoliti korištenje bilo kojeg zvuka za notifikacije - sve od audio datoteka koje ste snimili na smartfon do glasovnih poruka.

Telegram tvrdi da aplikacija zasad podržava zvučne datoteke i glasovne poruke do 300 kb koje traju kraće od pet sekundi. U aplikaciji se različiti zvukovi mogu pridružiti različitim razgovorima odlaskom u izbornik Settings > Notifications and Sounds. Ako nemate zvuk koji želite koristiti odmah, na izboru su vam opcije - od mačka Merlina do zvuka zvonca koji su dostupni u Telegramovom kanalu Notification Sounds (zvukovi za notifikacije).

Telegram pored opcija za zvuk dodaje i opciju uređivanja trajanja utišavanja razgovora. Donedavno ste, napominje izvor, razgovor mogli utišati samo na jedan sat, osam sati ili dva dana, no nova nadogradnja daje daleko više opcija. Značajka je malo praktičnija ako želite, recimo, utišati notifikacije na pola sata dok vozite automobil ili čak dva mjeseca ako želite dulju pauzu. Nadogradnja uključuje i dodatne vremenske opcije za automatsko brisanje poruka, piše Verge.

Telegram, za kraj, uvodi i nekoliko promjena za iOS, uključujući automatsko prevođenje koje podržava jednak broj jezika kao i na Androidu. Aplikacija na Androidu odsad daje i mogućnost mijenjanja veličine prozora za reprodukciju videa slika-u-slici.