razbija predrasude

[FOTO/VIDEO] 5G Android pristupačne cijene – pogledajte što sve može Motorola Moto G 5G Plus

26.11.2020 u 12:28

Bionic
Reading

Od moćne baterije, preko prilagođenog softvera, do vrlo solidnog procesora - Moto G 5G Plus Motorolin je odgovor na temu cjenovno pristupačnih 5G uređaja

Kad god spominjemo 5G u kontekstu mobilnih uređaja, nameće nam se ideja da se redovito radi o skupim smartfonima. Motorola je ovu predrasudu odlučila razbiti izbacivši budžetni uređaj s 5G antenom pod imenom Moto G 5G Plus. Motorola Moto G 5G Plus je pametni telefon koji, premda spremno ulazi u kompromise na koje smo navikli kod Motorole, nudi niz značajki koje ga čine zanimljivim izborom za sve kojima je 5G važan, a nisu spremni platiti premijsku cijenu za njega.

Unboxing

Prvi dojmovi nakon otvaranja kutije bili su vrlo pozitivni – Moto G 5G Plus nije pretenciozan uređaj. Riječ je o 207 grama teškom plastičnom Androidu prekrasnog gradijent finiša koji po dijagonali ekrana parira skupljim modelima. Zaslon od impresivnih 6,7 inča u omjeru 21:9 rezultira formom idealnom za reprodukciju multimedije i gledanje filmova (koji su snimani u 21:9), kao i igranje videoigara uz dobar par žičanih ili bežičnih slušalica (smartfon pored USB-C porta ima i 3,5-milimetarski ulaz).

Brzina i iskustvo korištenja

Kad smo već kod performansi, Moto G 5G Plus dolazi s malo jačim procesorom za svoju klasu. Pokreće ga Qualcommov Snapdragon 765 uparen s 4 ili 6 GB radne memorije, što, uz LCD ekran od 90 Hz, rezultira superglatkim korisničkim iskustvom. Što se zapremnine tiče uređaj je u Hrvatskoj dostupan u verziji sa 128 GB kapaciteta i 6 GB RAM-a. Unatoč tome, uređaj u drugi SIM slot može primiti memorijsku karticu, što znači da većina korisnika neće imati nikakvih problema s nedostatkom slobodnog prostora.

Kamere

Što se drugih hvalevrijednih značajki tiče, tu su kamere. Motorola je u Moto G 5G Plus strpala čak šest objektiva, s time da naprijed imamo dva – ultraširokokutni od 12 MP i obični od 8 MP. Stražnji arsenal kamera smješten je u modulu vrlo sličnom onome na iPhoneu, uz razliku u samoj tehnologiji i naravno - broju objektiva.

  • +4
Moto G 5G Plus Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Većinu ćete fotografija snimati četverostrukim stražnjim modulom koji se sastoji od glavnog objektiva od 48 MP, ultraširokokutnog objektiva od 8 MP, makroobjektiva od 5 MP i konačno, dubinskog senzora od 2 MP. Sve ove kamere doprinose učinkovitosti fotografiranja i snimanja videa u 4K u više-manje svim uvjetima, s time da smo najviše zadovoljni bili onima koje smo snimili vani tijekom dana. Sve ostalo uspjeli smo riješiti instalacijom aplikacija za digitalnu obradu fotografija.

  • +7
Motorola Moto G 5G Plus - primjeri fotografija Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Aplikacije, sučelje, baterija

Motorola je u svoj novi uređaj ubacila već prepoznatljivu plejadu softverskih značajki koje korištenje njihovih telefona čine zanimljivim i jednostavnijim. Bočna tipka za gašenje koja služi kao biometrijski senzor reagira na dodir i može 'povući' izbornik s brzim pristupom omiljenim aplikacijama, a aplikacija za fotografije ima hrpu zabavnih filtara, poput onog za selektivne boje ili portreta koji pretvara bokeh u razne simpatične oblike poput srca ili ptica.

Kako bi pokretao sve zahtjevne komponente i osigurao što dulje radno vrijeme uređaja, Moto G 5G Plus dolazi s prilično moćnom baterijom od 5000 mAh koja u paru s brzim punjačem od 15 W pruža ugodno korisničko iskustvo i osigurava jedan dan intenzivnog korištenja ili dan i pol do dva neintenzivnog.

5G po prihvatljivoj cijeni

Motorola Moto G 5G Plus napravljen je kako bi 'utrpao' 5G u koncept jednostavnog i cjenovno pristupačnog Androida velikog ekrana. Riječ je o smartfonu koji za svoju cijenu pruža probranu kolekciju značajki skrojenih za nezahtjevne korisnike kojima je stalo do 5G brzina. Ako ste željeli iskusiti ove mreže nove generacije, a niste spremni platiti premijsku cijenu, ovaj telefon bi vam se definitivno mogao svidjeti.

  • Ime: Moto G 5G Plus
  • Platforma: Android 10
  • Materijali: staklo, plastika
  • Otpornost: otporan na malo zapljuskivanje vodom
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 765
  • Ekran: 6,7 inča, IPS LCD, HDR 10, 1080 puta 2520 piksela
  • Memorija: 6 GB i 128 GB proširivo
  • Prednje kamere: 16 MP, f/2.0, 8 MP, f/2.2 (ultraširokokutna)
  • Stražnje kamere: 48 MP, f/1.7 (širokokutna), 8 MP, f/2.2 (ultraširokokutna), 5 MP (makro), 2 MP (dubinska)
  • Baterija: 5000 mAh, dolazi s brzim punjačem od 15 W
  • Ulazi: USB-C, 3.5 mm audio
  • U kutiji: smartfon, USB-C kabel, brzi punjač, upute i iglica za vađenje SIM-a
  • Cijena: Oko 3000 kn

Tekst je nastao u suradnji s Motorolom.