NOVI MEETUP

Kako privući investicije, upravljati financijama i novčanim tokom u tehnološkim tvrtkama

07.03.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Poduzetnicima se teško nositi s posljedicama tzv. nuklearne zime, poput rasta cijena energenata, inflacije i pada dionica, a kriza poseban izazov predstavlja neiskusnim vlasnicima startupa ili SME-jeva. Manjak novca glavni je razlog propasti startupova. Većina osnivača zaokupljena je proizvodom, zapošljavanjem i kupcima, zbog čega lako izgube pojam o svojim financijama

CroAI organizira drugi ovogodišnji meetup pod nazivom 'A guide for IT - How to survive nuclear winter' u ponedjeljak, 14. ožujka 2023. godine s početkom u 18.00 sati na adresi Zavrtnica 17. Poduzetnici će dobiti korisne informacije o tome kako preživjeti financijsku krizu te kako privući investicije i upravljati financijama i novčanim tokom u startupima i tvrtkama.

Meetup će započeti predavanjem Konstatinosa Vasilakosa, fractional CFO-a, koji radi s nekoliko uspješnih tech startupova i scaleupova pomažući im u rastu i razvoju. Objasnit će kako privući investicije, upravljati financijama i novčanim tokom u tehnološkim tvrtkama. Nakon predavanja slijedi panel na kojem će se Konstatinos pridružiti Tomu Vodopivecu, ravnatelju VC fonda Silicon Gardens koji je sponzor meetupa, i Tajani Barančić, dobitnici nagrade za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj i vlasnici Astra poslovnog inženjeringa. Sudionici će govoriti o aktualnostima na tržištu, očekivanom trajanju krize, metodama za produljenje financijskog vijeka trajanja tvrtke te važnosti kontrole troškova i povećanja prihoda. Panel raspravu moderirat će Matija Nakić, suosnivačica Farseera i potpredsjednica CroAI-a.

'Primijetili smo da većina startupa dijeli isti problem, a to je kako upravljati cash flowom. Ljudi se pogube, nemaju se gdje educirati i kvalitetne inicijative nažalost često zbog toga propadnu. Jedan od glavnih ciljeva naše je Udruge educirati, a u trenutnom kontekstu krize, neizvjesnosti i manjka ulaganja, mislim da ono nikad nije bilo potrebnije', istaknula je Matija.

Meetup je namijenjen IT i tech tvrtkama koje se brzo razvijaju, koje nemaju zaposlenog financijskog stručnjaka, a ostvaruju prihod i imaju troškove. Također, predavanje i panel pomoći će poduzetnicima koji se pripremaju za investicijski krug ili izvještavanje postojećih investitora.

Prijaviti se možete na linku.