TEhno VIZIONARI

Kakav mobitel ima Bill Gates?

27.09.2017 u 13:16

Bionic
Reading

Bill Gates, suosnivač Microsofta i poznati tech guru u mirovini nastavlja promovirati proizvode Microsofta, no čini se kako je pokleknuo pod nezaobilaznim trendom - najraširenijim operativnim sustavom za mobilne uređaje - Androidom

Microsoftova uzdanica Windows Phone već neko je vrijeme dio prošlosti, a s time se slaže i Bill Gates, suosnivač informatičkog diva. Štoviše, spreman je otvoreno priznati da trenutno koristi konkurentsku platformu - tijekom intervjua za Fox News Sunday, potvrdio je da već neko vrijeme koristi Android, piše The Verge.

Specijalna verzija iz Microsofta

Premda nije pričao o tome koji točno uređaj ima u džepu, naglasio je da na njemu ima 'hrpu softvera iz Microsofta'. Ovo znači da Gates vrlo vjerojatno koristi posebnu Microsoftovu verziju Samsung Galaxyja S8.

  • +7
Bill Gates Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Microsoft je 'Microsoft Edition' Galaxyja S8 počeo prodavati početkom ove godine, a na njemu se nalaze predinstalirani Office, OneDrive, Cortana i Outlook. Valja naglasiti da Androidi podržavaju spomenute aplikacije, makar to očigledno neće spriječiti Microsoft od izdavanja još 'specijalnih verzija' Android telefona.

Stav prema konkurenciji

A što je s iPhoneom? Gates se, izgleda, Appleovom uređaju ne želi ni približiti. Njegov stav prema konkurentskoj kompaniji poznat je već godinama - iPhonei i iPodovi u njegovoj kući su doslovno zabranjeni. Što se Gatesovog mišljenja o Steveu Jobsu tiče, više puta je naglasio kako je najpoznatiji Appleov šef bio 'genijalac'. Gates u kući koristi PC s Windowsima, no Apple iPhone (barem sad) ne planira ni taknuti.