DRUGA GENERACIJA

Jedan mobitel, dva zaslona. Stiže novi YotaPhone

24.02.2014 u 12:05

Bionic
Reading

Druga generacija pametnog telefona YotaPhone stići će, čini se, brže no što se očekivalo. Prototip je već u razvoju i nudi značajna poboljšanja u odnosu na prvi model

Tako je, primjerice, stražnji panel dijagonale 4,7 inča (11,9 centimetara) s E-Inkom osjetljiv na dodir, što znači da ćete moći obaviti puno više (pozive, SMS-ove, e-mailove, surfanje, tvitove) a da ne posežete za standardnim, struje uvijek gladnim zaslonom.


I drugi je zaslon nadograđen, na nešto veći AMOLED, dijagonale pet inča (12,7 centimetara), sa 1.080 p.

Procesor je sad četverojezgreni Snapdragonov iz serije 800 (umjesto 600) na 2,3 GHz, a uređaj tanji - 8,9 milimetara. Uređaj je moguće napuniti bežično, a podržava i NFC.

Nažalost, izgleda kako neće biti moguće u potpunosti pokrenuti Android na zaslonu E-inkom, što je šteta jer postoji hrpa često korištenih aplikacija koje bi se moglo dobro iskoristiti u okruženju koje troši malo energije.

Yota Devices otvorila je svoj SDK svima, što bi razvojnim programerima trebalo olakšati posao pa time i omogućiti prilagodbu koda kako bi se više toga moglo napraviti sa stražnjim zaslonom.

A i pregovori s Googleom su još u tijeku, kao i s Amazonom i Barnes & Noble pa još svašta može biti, piše Engadget