REŽU TROŠKOVE

Je li moguće? Novi modeli iPhonea mogli bi doći ne samo bez slušalica, već i bez punjača

29.06.2020 u 12:57

Bionic
Reading

Ovogodišnja serija Appleovih pametnih telefona iPhone mogla bi biti isporučena bez dodatne opreme na koju smo navikli i koja je, barem djelomično, dosad bila standardnom

Apple je dosad sa svim iPhoneima isporučivao adaptere za punjenje snage od pet do 18 watta (USB-A ili USB-C, ovisno o modelu) i slušalice EarPods.

Ako je vjerovati prognozi analitičara Ming-Chi Kua, u Appleu namjeravaju od ove godine prestati uz svoje pametne telefone isporučivati adaptere i slušalice. To se, navodno, neće odnositi samo na novu generaciju čiju premijeru očekujemo tijekom jeseni, već i na novu seriju iPhonea SE.

Najave izostanka slušalica mogle su se čuti krajem prošlog mjeseca. Tim potezom namjeravaju srezati troškove narasle zbog prijelaza na podršku za mreže 5G, ustvrdio je Kuo.

Pakiranja bez adaptera i slušalica mogla bi biti manja i jeftinija za isporuku, kao i manje štetna po okoliš. Ujedno bi mogla potaknuti i prodaju slušalica AirPods.

Apple je godinama kritiziran zbog toga što u osnovnoj opremi nudi prilično slab punjač (spomenutih pet watta). Prošle godine su popustili i uveli punjač od 18 W pa će biti prilično neobično ako ga tako brzo povuku iz prodaje.

  • +5
Raspakirali smo Apple iPhone 11 Pro Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Također, iz Applea je bila stigla najava razvoja novog brzog adaptera, snage do 20 W, koji bi se trebao pojaviti s novim modelima iPada.

Kuo vjeruje kako će se novi model Appleovog tablet računala, sa zaslonom dijagonale 10,8 inča (27,4 centimetara), pojaviti na tržištu do kraja ove godine, a 8,5-inčni (21,5 cm) u prvoj polovici iduće, piše Verge.