PROCURILO U JAVNOST

Je li to Google dobio dozvolu za prodaju Pixela 4a?

26.06.2020 u 13:05

Bionic
Reading

Američki regulator odobrio je divu iz Mountain Viewa puštanje u prodaju uređaja s oznakom sličnom onoj kakvu je svojedobno nosio Pixel 4

Američka regulatorna agencija Federal Communications Comission (FCC) odobrila je uređaj koji bi mogao biti nasljednik modela Googleovog pametnog telefona Pixel 4.

Riječ je o uređaju pod oznakom G025J, za koji je izdana dozvola za puštanje u prodaju na području Sjedinjenih Država. To se obično događa netom prije no što stigne službena najava novih modela smartfona.

U Googleu ne proizvode puno modela smartfona pa je moguće kako je G025 nasljednik modela G020, što je bila oznaka za Pixel 4.

U prijavi FCC-u nema puno pojedinosti iz kojih bi se dalo naslutiti kakav pametni uređaj spremaju u Googleu, ali gotovo sigurno neće imati Soli, čip s radarskim senzorom koji služi za prepoznavanje pokreta i brže prepoznavanje lica.

Naime, tehnologija na kojoj počiva Soli koristi frekvencije za milimetarske radio-valove, što bi moralo biti navedeno u dokumentaciji za FCC. U ovom slučaju nije, iako je bilo navedeno u dokumentaciji za Pixel 4 (frekvencijski raspon je bio između 58 i 63,5 GHz).

To je u skladu s dosadašnjim glasinama, u kojima nije bilo spomena tog čipa. Pričalo se o zaslonu dijagonale 5,81 inč (14,7 centimetara), procesoru, bateriji, kameri i povratku 3,5-milimetarskog audio ulaza za slušalice te čitaču otiska prsta, piše Verge.