PRIČA SE

Novi iPhone mogao bi biti 'mršaviji', s većom baterijom i boljim zaslonom

18.06.2020 u 12:36

Bionic
Reading

Do nove generacije Appleovih smartfona dijele nas još mjeseci, ali informacije o njima ne prestaju pristizati

Već se neko vrijeme priča kako bi novi Appleovi pametni telefoni iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max mogli dobiti zaslone s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz.

Upravo je stigla još jedna potvrda kako će tomu biti tako jer su se oba smartfona pojavila na popisu uređaja najavljenih za ovu godinu od kojih se očekuje kako će imati tu značajku.

Popis je objavio Ross Young, glavni izvršni direktor tvrtke Display Supply Chain Consultants, čije su se slične objave dosad često pokazale točnima.

Na popisu nisu standardni iPhone 12 i iPhone 12 Max, što ne čudi jer je riječ o osnovnim modelima - ali su uvršteni neki modeli koji tek trebaju biti pušteni u prodaju, kao što su Huaweijev Mate 40 te Samsungovi Galaxy Fold 2 i Galaxy Note 20 Plus/Ultra.

Dobroj reputaciji unatoč, popise i najave poput ove treba uzeti sa zdravom dozom skepse. Ipak, u skladu je s drugim sličnim dosad objavljenim najavama.

  • +5
Raspakirali smo Apple iPhone 11 Pro Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

U medijima koji prate opksrbne lance pojavile su se najave prema kojima bi neki modeli iPhonea 12 trebali biti tanji od aktualnih Appleovih modela. Tako bi, recimo, iPhone 12 Pro Max mogao biti za kojih 0,7 milimetara tanji od modela 11 Pro Max, koji je na 8,1 milimetara debljine.

Također je navedeno kako baterija u seriji iPhone 12 neće biti kapacitetom veća od 4400 mAh, što je više od sadašnjeg raspona u kojem iPhone 11 Pro nudi 3046 mAh, a iPhone 11 Pro Max 3969 mAh, piše Tech Radar.