NOVITETI

Iz Samsunga stiže mrcina od televizora s ogromnom rezolucijom

30.08.2018 u 13:40

Bionic
Reading

Još početkom godine Samsung je najavio kako priprema Q9S 8K televizor koji koristi umjetnu inteligenciju kako bi sadržaje podignuo na razlučivost od 8K. Koncept je u međuvremenu postao stvarnost

Još početkom godine, tijekom sajma Consumer Electronics Show, Samsung je najavio kako priprema Q9S 8K televizor koji koristi umjetnu inteligenciju kako bi sadržaje podignuo na razlučivost od 8K.

Tada je takva mrcina od televizora bila još na razini koncepta. No, na sajmu IFA 2018 u Berlinu Samsung je službeno predstavio svoj prvi 8K QLED TV koji će biti dostupan u redovnoj prodaji: model Q900FN.

BLIŽI SE VRIJEME

Što sve možemo očekivati od Applea ove jeseni?

Pogledaj galeriju

Dizajnom je bliže tradicionalnim televizorima nego novijim supertankim, ali nudi brojne značajke kao i drugi recentniji modeli, plus razlučivost od 8K. U Samsungu tvrde kako će Q900FN nuditi maksimalno 4.000 nita, kao i podršku za standard HDR10+ koji može optimizirati sadržaj u hodu.

Možemo očekivati većinu standardnih QLED značajki kakve Samsungovi uređaji inače nude, poput automatskog prepoznavanja spojenih uređaja, kabelska veza za istovremeno napajanje i video, ambijentalni način rada i drugo, piše Engadget.

Samsung QLED 8K TV dostupan je u četiri veličine zaslona - od 65 inča (165,1 centimetar), 75 inča (190,5 cm), 82 (208.,2 cm) i 85 inča (216 cm) - te ima nekoliko 8K poboljšanja, uključujući Real 8K Resolution, Q HDR 8K i Quantum Processor 8K.

Ovo je Q900, Samsungov 8K televizor Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Samsung je također najavio The Wall, micro LED zaslon dizajniran za poslovne ili javne prostore sa samoemitirajućom tehnologijom zaslona i modularnim dizajnom te novi 49-inčni (124,4 cm) model u liniji The Frame liniji, uz dodatak Easy Discovery koji omogućava jednostavan pristup specijalno obrađenim umjetničkim djelima koja se mogu prikazivati na zaslonu bez potrebe za sortiranjem kroz stotine opcija.