KAKVA DEKADENCIJA

Iz Asusa stiže laptop s dva zaslona razlučivosti 4K

28.05.2019 u 11:25

Bionic
Reading

Dodatni zaslon, nazvan ScreenPad Plus, moguće je koristiti kao sekundarnu upravljačku ploču ili kao potpuno funkcionalni monitor, pa čak ga i podijeliti na dva manja

Za razliku od drugih uređaja te kategorije, Asusovo prijenosno računalo ZenBook Pro Duo nema jedan već dva zaslona, oba razlučivosti 4K.

Jedan je OLED dijagonale 15 inča (38,1 centimetar) i omjera stranica 16:9, dok je drugi IPS uz omjer stranica 32:9, smješten odmah iznad tipkovnice.

U nesvakidašnji laptop težak 2,5 kilograma ugrađena je puna tipkovnica s funkcijskim tipkama te trackpad na desnoj strani. Izgledom podsjeća na Asusovu liniju prijenosnika namijenjenih igranju Zephryus.

LENOVO I HUAWEI

Tražite laptop? Bacite oko na ove nove modele

Pogledaj galeriju

Dodatni zaslon, nazvan ScreenPad Plus, moguće je koristiti kao sekundarnu upravljačku ploču ili kao potpuno funkcionalni monitor, pa čak ga i podijeliti na dva manja, omjera 16:9 i rezolucije 1.080 p. Također može funkcionirati kao proširenje glavnog zaslona.

Što se komponenti tiče, najjači procesor kojeg podržava je osmojezgreni Intelov Core i9, uz grafičku karticu Nvidia RTX 2060. Ima četiri mikrofona osmišljena za rad s digitalnim osobnim pomoćnicima poput Alexe i Cortane, dva ulaza za USB-A i jedan za Thunderbolt 3, 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice te HDMI.

Bit će dostupno i manje izdanje, dijagonale 14 inča (35,5 cm), koje će se zvati ZenBook Duo i imati dva zaslona pune HD razlučivosti, kao i slabiji procesor te grafičku karticu.

Zasad nije poznato kad će ovo ekstavagantno čudo u prodaju (vjerojatno nekad tijekom trećeg ovogodišnjeg tromjesječja), kao ni po kojoj cijeni, piše Verge.