PRIJENOSNA RAČUNALA

Google će i ove godine predstaviti nove laptope i tablete

10.04.2019 u 10:47

Bionic
Reading

Tehnološki div je, unatoč slabijem odazivu na nedavno izašle tablete, i dalje usredotočen na svoju misiju te prema najnovijem izvješću priprema seriju novih računala

Stižu dobre vijesti za sve koji čekaju nasljednike Googleovog Pixelbook laptopa i tableta Pixel Slate. Nakon reportaže Business Insidera koja navodi da Google smanjuje svoj odjel 'Create' slanjem zaposlenika u druge dijelove kompanije te naslućuje kako bi to moglo utjecati na smanjenje asortimana hardvera, The Verge je objavio suprotno, citiravši Googleovu izjavu da novi laptopi i tableti ipak stižu.

Štoviše, 9to5Google objavio je da je tijekom Googleovog panela Cloud Next 2019. bilo rasprave o potrencijalu budućeg hardvera. Prema Googleovom produkt menadžeru Steveu Jacobsu 'Smatramo da postoje jedinstvene stvari koje će ponuditi Pixelbook i Pixel Slate - značajke koje tražimo dok radimo u modernoj novoj eri kojom dominira računarstvo na cloudu'.

Prema Googleovom Trondu Wuellneru, proizvodi poput neobičnog i pomalo zbunjujućeg Pixel Slatea 'inspiriraju inovaciju'. Pixelbooku u međuvremenu treba hardversko osvježenje kako bi se nosio sa sve oštrijom konkurencijom, čak i ako ga se reklamira kao laptop koji prije svega radi u cloudu. Uz novi Googleov projekt za streaming videoigara i niz drugih cloud usluga, vidjet ćemo kakve će nove zanimljive uređaje kompanija predstaviti tijekom idućih nekoliko mjeseci.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Osam načina kako smanjiti količinu podataka koju Google prikuplja o vama

Pogledaj galeriju