PLEMENITO I OŠTROUMNO

Internauti su Voyagerov četrdeseti rođendan na Twitteru pretvorili u prostački urnebes

16.08.2017 u 10:26

Bionic
Reading

NASA je odlučila uz žitelje globalne mreže proslaviti 39 godina leta Voyagera 1, no umjesto najduhovnijih izjava koje čovjek može poslati, dobila je hrpu verbalnog smeća

Voyager 1 jedna je od rijetkih letjelica koje NASA-i nisu uzrokovale probleme. Ona je naime 39 godina provela putujući poznatim svemirom, šaljući slike Saturna te pomažući nam da iz blizine vidimo svu raskoš našeg Sunčevog sustava. Letjelica se trenutno nalazi u međuzvjezdanom području, a njezini tvorci planiraju joj poslati još jednu ključnu poruku.

NASA ovo radi kako bi proslavila njen četrdeseti rođendan. Agencija je od internauta ovom prilikom zatražila da putem Twittera pošalju poruku koju će proslijediti letjelici udaljenoj 20921,5 milijardi kilometara od Zemlje, a sve što treba je napisati poruku i dodati joj hashtag #MessageToVoyager.

Put do pakla...

Ovo je, kao što vjerojatno i sami pretpostavljate, bila jako loša ideja.

'Pridružite se NASA-i u proslavi četrdesete obljetnice Voyagerovog istraživanja svemira. Inspirirani porukama dobre volje ispisanima na zlatnoj ploči, pozivamo vas da putem društvenih medija pošaljete kratku inspirirajuću #MessageToVoyager (poruku Voyageru)', pišu iz NASA-e. 'Tim Voyagera i glas interneta izabrat će najljepšu poruku i poslati ju u međuzvjezdani svemir 5. rujna 2017. - slaveći četrdesetu godišnjicu lansiranja Voyagera 1.'

Ako ste pomislili da će NASA zaprimiti hrpu maštovitih poruka, bili ste u pravu. Da, dio tweetova bio je zbilja iskren i divan, no ostatak je bio, recimo to tako, maštovit na drugačiji način.

Evo nekoliko tweetova koje NASA, nadamo se, neće poslati u međuzvjezdani svemir.

Te konačno - dragulj.