GADGETI

Ovo su najkorisnije spravice i aplikacije za vašeg kućnog ljubimca

13.08.2017 u 21:07

Bionic
Reading

Bacite pogled na našu listu izvrsnih digitalnih pomagala koja će oduševiti vlasnike dlakavih i nešto manje dlakavih kućnih zvijerki

Zahvaljujući čudima moderne tehnologije, danas praktički sve možemo raditi uz pomoć naših smartfona. Tim rečeno, samo je bilo pitanje vremena kada ćemo uz nju obogatiti svakodnevicu provedenu s našim kućnim ljubimcima. Od GPS ogrlica pa do mobilnih aplikacija za praćenje aktivnosti, tehnologija naš život s krznatim prijateljima svih vrsta i oblika ovih dana nastoji učiniti barem donekle jednostavnijim.

Tractive GPS - kad pas odluta

Njemačka kompanija Tractive već godinama proizvodi gadgete za kućne ljubimce. Njihova ogrlica Tractive GPS vlasniku u svakome trenutku omogućuje da prati kretanje i lokaciju svojeg psa. Aplikacija za lociranje životinje dostupna je na Androidu i iOS-u, a sam uređaj košta 79 eura. Uz njega je potrebno plaćati i mjesečnu uslugu koja zavisno o paketu iznosi 28,3 kune za osnovnu funkciju praćenja ili 31,2 kune za naprednu koja među ostalim omogućuje praćenje životinje sve da je ona i prebjegla preko granice (osnovni paket radi samo za državu koju izaberete). Sam uređaj je malih dimenzija, može zasvijetliti i omogućiti vam da ljubimca nađete u potpunom mraku te što je najvažnije, robustan je i vodootporan.

Pawtrack - za mačke istraživače

Pawtrack je minimalistički GPS privjesak smješten na ogrlicu. On bilježi lokaciju svakih 10 minuta (ili kontinuirano na vaš zahtjev), s time da se lokacije spremaju u samu ogrlicu te se šalju na centralni poslužitelj automatski ili na zahtjev. Ako se mačka odmara, ogrlica to dojavi i nakon toga se isključi. Ogrlica ima i ugrađen WiFi i programirana je da prepozna kućni WiFi signal. Kada dođe u doseg kućnog bežičnog signala ogrlica javlja poslužitelju da je mačka kod kuće, šalje posljednje zabilježene lokacije te se nakon toga gasi. Čim mačka napusti kuću, ogrlica se opet uključuje. Ogrlica dolazi za SIM karticom, a s obzirom na to da centralni server koji čuva sve podatke, za pristup se naplaćuje mjesečna cijena u iznosu od 10 dolara.

Trixie TX6 - automatska hranilica za pse i mačke

Ok, ovaj proizvod možda nema ugrađeni GPS ili mogućnost osvjetljavanja okoline, no i dalje je blagoslov za sve vlasnike životinja koji vikendom planiraju spavati barem malo dulje. Trixie TX6 ima otporni plastični pokrov koji štiti kontrolnu ploču za postavke kako ju ljubimac slučajno ne bi aktivirao. Uređaj je moguće programirati da vašeg ljubimca hrani tri put dnevno, a ima kapacitet za šest zasebnih obroka volumena 240 ml Veličina samog obroka može se podesiti zasebno, sve do 3 puta 240 ml. Što je najbolje, moguće ju je koristiti i za mokru hranu. Trixie TX6 radi na baterije i ima mogućnost signalizacije u slučaju da ih trebate zamijeniti. Automatska hranilica Trixie TX6 koštat će vas oko 420 kuna.

Dog Buddy - dnevnik za vašeg kućnog lajavca

Kada imate psa, dosta je često vrlo teško pratiti sve njegove zdravstvene potrebe. Dog Buddy je aplikacija podsjetnik za sve od posjeta veterinaru, terapija, podsjetnika za cijepljenje i mnogočega drugog. Primjerice, možete čak i pratiti njegovu težinu, unositi dnevnik treninga, snimati fotografije, pohraniti informacije o veterinaru - i to sve bez da platite ijednu kunu.

Dog Buddy je dostupan na iOS-u.

BarkCam - kad bi psi mogli snimati selfije

Ilustracije radi, BarkCam je aplikacija koja radi upravo to - pomaže vam da snimite sjajnu fotografiju vašeg psa. Ona prije okidanja fotografije pusti zvuk poput zvona vrata kako bi privukla pažnju vašeg šteneta taman dovoljno dugo da uhvatite savršeni kadar. Uz malo sreće dobit ćete izvrsni portret vašeg psa koji nakon toga možete urediti uz pomoć niza filtera i naljepnica. BarkCam vam dozvoljava da uređujete fotografije koje ste snimili prije instalacije. Ako vas snimka toliko oduševi da jednostavno morate imati veću verziju, aplikacija nudi mogućnost tiska na postere, košuljice za smartfon i druge zanimljive stvari.

BarkCam je dostupan na Androidu i iOS-u.

PetCoach - pitaj stručnjake

Svaki vlasnik psa ili mačke ima pitanja, a PetCoach je tu kako bi mu odgovor priskrbio izravno iz najboljeg izvora. Bila to pitanja o prehrani, treningu ili bilo čemu drugome, PetCoachev tim provjerenih veterinara i stručnjaka ovdje je da vam pruži odgovor. Pitanja, naravno, možete postaviti privatno, no ona javna pokazuju što su vlasnici pasa pitali u prošlosti. Najbolji dio? PetCoach sve ovo nudi potpuno besplatno, a dostupan je i na Androidu i na iOS-u.