DRUŠTVENE MREŽE

Instagram se vraća na staro: Ova promjena mnoge će razveseliti

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 23.03.2018 12:38
  • Objavljeno 23.03.2018 u 12:11
tportal

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Pexels

Poznata društvena mreža konačno je odlučila poslušati savjet te je donekle promijenila značajku zbog kojeje donedavno gubila korisnike

Instagram je objavio da će promijeniti postavke za zid, odnosno timeline. Korisnici će sada dobiti nekoliko novih alata kao i utjehu za neprespavane noći uzrokovane manjkom kronološkog poretka objava.

Instagram je službeno prešao s kronološkog na algoritamski zid još 2016., a korisnici mu još do danas za to nisu oprostili. Razlog nezadovoljstvu su objave koje, umjesto da se pojavljuju u vrijeme objave, izlaze kada ih Instagram razvrsta. Štoviše, zbog ovog sustava mnogi su propustili brojne objave bliskih prijatelja.

LAKI I JEDNOSTAVNI

Ove korisne trikove za smartfon vjerojatno ne znate

Pogledaj galeriju
9

Povratak na staro bio je na vrhu listi zahtjeva zajednice već dulje vrijeme, čak do te mjere da su se korisnici bili spremni 'dogovoriti' sa Instagramom da im da odabir kronološkog ili algoritamskog poretka objava. Dokaz ovome je kampanja na Change.orgu gdje je sakupljeno preko 26 tisuća potpisa za povratak na Instagram kakav je nekad bio.

Stara vremena se (donekle) vraćaju

Društvena mreža je, prema svemu sudeći, konačno odlučila poslušati svoje korisnike.

'Sukladno vašim zahtjevima, odlučili smo napraviti promjene koje će osigurati da nove objave imaju veću šansu da se pojave na vrhu liste objava. S ovim izmjenama vaš će zid biti svježiji, a vi nećete propustiti trenutke do kojih vam je najviše stalo.' Naravno, ovo nema baš previše veze sa davanjem mogućnosti korisnicima koji se žele prebaciti na kronološki poredak objava, no puno je veća šansa da više nećete gledati objave stare šest ili više dana koje vas dočekuju na vrhu vašeg zida.

Nije puno, ali čovjeka veseli

Još jedna vrlo važna nadogradnja je ona gumba New Posts (nove objave) koji vam daje opciju da kontrolirate vrijeme obnove timelinea. Kada tapnete na gumb, on će vas dovesti do najnovijih objava. Riječ je o nečemu sličnom Twitterovom gumbu 'Vidi nove objave'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!