TEHNO NOVITETI

Imate iPhone? Nova korisna opcija mogla bi vam se svidjeti

09.06.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Posebna značajka koja radi s uređajima koji podržavaju ekran always on omogućit će sve od kontroliranja uređaja u kući do masivnog statusnog ekrana za razne widgete

Apple će s iOS-om 17 uvesti StandBy način rada, novo korisničko iskustvo dizajnirano za punjenje iPhonea koji je postavljen horizontalno. Telefon će u ovoj poziciji moći prikazati widgete preko cijelog zaslona, pretvorivši se u višenamjenski kućni hub.

StandBy se aktivira automatski na iPhone uređajima koji koriste iOS 17 te je položen bočno i spojen na punjač. Vidjet ćete informacije poput vremena, vremenske prognoze, kalendara, kontrola za glazbu, vaših fotografija i još mnogo toga. Moći ćete povući prstom prema lijevo ili desno kako biste mijenjali opcije, dok će dug pritisak ili povulačenje prema gore ili dolje omogućiti uređivanje trenutno izabranog ekrana.

Sat će, primjerice, dati izbor između analognog i digitalnog prikaza, različitih fontova ili solarnog prikaza u kojem se pozadina ekrana mijenja zavisno o dijelu dana.

Na StandBy možete prebacivati widgete s Home ekrana. U tom ćete pregledu moći birati dva widgeta koji će biti prikazani jedan uz drugog, pa ćete, primjerice, moći kontrolirati reprodukciju glazbe na kućnom audio sustavu dok usput pratite što vas čeka na današnjem kalendaru ili kakva je vremenska prognoza za danas.

Ako imate neku aktivnost uživo, ona će biti vidljiva preko cijelog ekrana, zajedno sa rezultatima upita kojih ste poslali Siri.

StandBy će tijekom noći postati tamniji ako je soba tamna, što znači da vam neće smetati dok spavate. Ovaj način rada jako je sličan Apple Watchevom 'noćnom stalku' te funkcionira na vrlo sličan način.

  • +6
iPhone 14 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Jedina stvar koja će vam trebati za ovaj način rada je, doduše, uređaj koji dolazi sa Always On prikazom, a to su, bar trenutno iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, zaključuje MacRumors.