APPLE

Insajderi sve sigurniji: iPhone 15 Pro će ostati bez ove zanimljive značajke

08.05.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Dobavljač dijelova za Appleove uređaje navodi da su neki dijelovi odgođeni, što implicira da ove godine iPhone 15 Pro ipak neće dobiti 'lažne' tipke za zvuk slične Homeu kakvog smo susreli na iPhoneu 7 i 8

Ako pratite glasine o novim Appleovim telefonima, vjerojatno vam je za oko zapela ona o tipkama za glasnoću koje bi trebale biti osjetljive na dodir, pretvorivši komande novog premijskog uređaja u nešto slično kapacitivnim kontrolama za glasnoću na AirPodsima.

Engadget izvještava da je sve izglednije kako se ova nadogradna neće desiti još barem godinu dana. MacRumors se domogao pisma za dioničare u kojem Appleov dostavljač Cirrus Logic navodi da 'nov proihzvod kojeg smo spomenuli u prošlom sazivu dioničara kao novitet koji bi trebao doći ove jeseni neće stići po planu'.

Cirrus, podsjetimo, proizvodi komponente koje idu u iPhoneov sustav za vibraciju - Taptic Engine. Apple je Cirrusov najveći klijent koji je firmi u 2022. donio 79 posto zarade. Cirrus je u studenom prošle godine objavio da radi na novoj komponenti mješovitog signala i visokih performansi (HPMS), što spada pod istu kategoriju kao i Taptic Engine. Komponenta je izvorno trebala na smartfone doći tijekom 2023., a Cirrus je ovog tjedna objavio da ima 'ograničenu vidljivost' u budućnost tog proizvoda.

  • +5
iPhone 14 Pro Max slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Izvješća koja predlažu da će iPhone 15 Pro imati set tipki sličnih 'lažnom' Homeu na starijim modelima prvo je došao od insajdera Ming-Chi-Kuoa koji je prošle jeseni rekao da kompanija s idućeg najskupljeg uređaja planira maknuti analogne tipke za regulaciju glasnoće i paljenje uređaja.

Prošlog je pak mjeseca promijenio prognozu rekavš da je Apple odlučio mijenjati planove zbog 'neriješenih tehničkih poteškoća prije masovne prodizvodnje uređaja. Ako nište drugo, razvoj situacije samo je još jedan podsjetnik da se glasine o nadolazećim smartfonima zbilja trebaju uzimati s dozom skepticizma.