VIRTUALNA BUDUĆNOST

Skoro pa sigurno: Apple će na WWDC-u prestaviti uređaj za virtualnu stvarnost

26.05.2023 u 16:04

Bionic
Reading

Nedavne Appleove najave snažno nalažu da su glasine točne: Na WWDC-u ćemo vidjeti njihov odgovor Metinom Occulus Questu

Applova konferencija WWDC 2023 dobila je službenu pozivnicu koja je odaslana brojnim predstavnicima medija i proizvođačima softvera. Radi se o vrlo jasnoj potvrdi onog što ćemo na prezentaciji vidjeti, a to bi mogao biti dugo najavljivani uređaj za virtualnu i proširenu stvarnost, piše TechRadar.

WWDC je, podsjećamo, Appleova konferencija za developere. Premda se u pravilu usredotočuje na softverske nadogradnje (koje ove godine uključuju iOS 17 i macOS 14), ponekad se predstavlja i hardver.

Same pozivnice ne prikazuju uobičajene stvari poput siluete uređaja. One su skoro u cijelosti crne - osim prstena boje duge koji podsjeća na zgradu Apple Parka uz tekst koji poziva na prezentaciju koja će se održati 5. lipnja u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, odnosno u 19 po našem.

Ideja o dolasku uređaja za virtualnu stvarnost ne dolazi od same pozivnice, već od onih koji su pozvani. Pored uobičajene liste gostiju, Apple je pozvao i stručnjake u polju virtualne stvarnosti poput UploadVR-ovog Iana Hamiltona. Ovo i dalje nije garancija da ćemo vidjeti kacigu sa znakom jabuke, već da će biti bar neke priče o VR-u i AR-u.

Ovo ne bi bio prvi put da je lista gostiju za Appleov događaj formirana prema onome što će se predstaviti. 2019. smo 25. ožujka imali prezentaciju Apple TV-a Plus na koju su bile pozvane holivudske zvijezde Reese Witherspoon i Jennifer Aniston.