TEHNO NOVITETI

Huawei lansirao P40 lite u Hrvatskoj i predstavio svoje najnovije uređaje

05.03.2020 u 15:53

Bionic
Reading

Kineski tehnološki div je u Zagrebu službeno predstavio svoj najnoviji asortiman proizvoda na čelu sa avangardnim Mateom Xs i gejmerskim P40 liteom

Huawei je danas u Zagrebu lansirao svoj najnoviji pametni telefon – P40 lite, a predstavljeni su i preklopni pametni telefon Mate Xs i tablet MatePad Pro.

Huawei P40 lite

P40 lite je najnoviji Huaweijev uređaj namijenjen srednjem tržišnom segmentu. Dolazi sa četvrostrukom stražnjom kamerom, baterijom od 4300 mAh i čipsetom Kirin 810 čipset. Stražnji modul za kameru koristi glavnu kameru rezolucije 48 MP, širokokutnu kameru od 8 MP koja obuhvaća vidno polje od 120 stupnjeva, makro kameru i dubinski senzor. Huawei naglašava da je P40 lite namijenjen mlađoj generaciji korisnika koji vole igrati videoigre igre i stvarati sadržaje.

Upravo zato uređaj pokreće osmerojezgreni CPU i Mali-G62 MP6 grafički procesor.

Huawei Mate Xs

Huawei Mate Xs globalno je lansiran prošlog tjedna u Barceloni, a sada je predstavljen i na hrvatskom tržištu. Uređaj donosi novitete poput poput preklopne šarke koja omogućava prelazak iz oblika pametnog telefona u tablet veličine osam inča. Pogoni ga Kirin 990 5G osmojezgreni procesor poduprijet 16-jezgrenim Mali-G76 grafičkim procesorom. Modul za kamere ima četverostruki objektiv: širokokutn1u kamericu od 40 MP, telefoto kameru od 8, ultra širokokutnu kameru od 16 MP i senzor za dubinu. EMUI 10.0.1 korisničko sučelje temelji se na Android Open Source sustavu, a Huawei naglašava da će Huawei Mate Xs biti jedan od njihovih prvih uređaja koji dolazi s AppGallery trgovinom, Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija.

Huawei MatePad Pro

Huaweijev tablet MatePad Pro dolazi sa FullView zaslonom uskih rubova s ugrađenim Kirin 990 procesorom izrađenim u 7nm+ EUV procesu. Uređaj koristi sučelje EMUI10 sučelje te podržava podržava Multi-Window, Multi-screen Collaboration te Huawei APP Multiplier značajke. MatePad Pro u dolazi s odvojivom magnetskom tipkovnicom i digitalnom olovkom M-Pencil.

Svi novi uređaji dolaze s Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija - AppGallery trgovinom. Huaweijev AppGallery nudi alternativu dosadašnjem standardu.

Dostupnost i cijena

Huawei Mate Xs dolazi u Interstellar Blue boji, a početkom travnja bit će dostupan na domaćem tržištu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 18.699 kuna. Pametni telefon P40 lite bit će dostupan u Midnight Black, Crush Green i Sakura Pink bojama od 23. ožujka po cijeni od 2.199 kuna. Prodaja Huawei MatePad Pro tableta započinje krajem svibnja za Minidght Grey inačicu.

  • +5
Huawei P40 lite, Huawei Mate Xs, Huawei MatePad Pro Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina