IPHONE I IPAD

Apple u problemima: Zbog epidemije koronavirusa ponestaje im zamjenskih uređaja

05.03.2020 u 11:03

Bionic
Reading

Za povratak zaliha na zadovoljavajuću razinu kompaniji će, prema izvorima, trebati oko dva do tri tjedna

Apple je, prema izjavama zaposlenika, tehničku podršku koja zaprima uređaje uputio da vode računa o smanjenju zalihe zamjenskih uređaja. Usporenje dostave trebalo bi trajati nekoliko tjedana, kažu Appleovi zaposlenici u razgovoru za Bloomberg. Smanjenje zalihe prvi je znak krize uzrokovane širenjem koronavirusa te njegovog utjecaja na globalnu industriju. Bloomberg piše da su nestašicom također pogođeni iPhone 11 i iPad Pro.

Kompanija je također na sazivu investitora najavila da neće dostići ciljanu zaradu u drugom fiskalnom kvartalu 2020., dok je Tim Cook rekao da će globalna dostupnost iPhone uređaja biti 'privremeno ograničena'. Ono što nitko nije očekivao je da će koronavirus utjecati i na zalihe zamjenskih iPhone uređaja.

TEHNO IZBOR

Deset najboljih besplatnih igara za iPhone

Pogledaj galeriju

Ako je vaš iPhone pretrpio veliku štetu - do te mjere da ga se treba zamijeniti - navodno je dostupna mala količina zamjenskih uređaja, no situacija bi se trebala razriješiti unutar iduća dva do četiri tjedna. Reportaža također naglašava da neki Appleovi servisi imaju problem s nekim dijelovima, što znači da se većina manjih popravaka privremeno neće moći obavljati u dućanima.

The Verge naglašava da ovo korisnike ne ostavlja bez opcija. Izvorno izvješće naglašava da svi dućani i servisi zamjenske uređaje šalju čim budu dostupni ili da klijentu iPhone jednostavno - posude. Što se Appleovog povratka nakon zatvaranja dućana u Kini tiče, ono je na putu - većina ih je ponovno otvoreno, a zaliha telefona trebala bi se popraviti tijekom idućih mjesec dana.