novi modeli izlaze u rujnu

Hoće li novi iPhone doista stići s ove dvije novosti?

16.06.2018 u 13:31

Bionic
Reading

Pojavile su se skice dva nova modela iPhonea koja bi trebala izaći najesen. Novi iPhone XI, kako ga od milja zovu, mogao bi imati trostruku kameru i čelično kućište. I dalje nema naznaka da će 'zub' nestati sa ekrana

Čini se kako Apple ne može čuvati svoj novi model u tajnosti, ma koliko god se trudio. Naime, pojavio se novi leak, ovaj put u obliku sheme za dva od tri nova modela koja bi trebala izaći najesen. Onaj najbolji, flagship model, javnost za sada zove iPhone XI Plus, a cjenovno pristupačniju opciju nadimkom iPhone 9.

Skice je nabavio Forbes od proizvođača pribora Ghostek i ne znači da je to nužno Appleov dizajn, ali postoji dobra šansa da Ghostek ima pristup informacijama za izradu maski i futrola te ostalog pribora za novi iPhone. Također, isti izvor pružio je Forbesu točnu informaciju o Samsung Galaxyju S9.

Novi iPhone XI Plus, očito ima 6,5-inčni zaslon, što odgovara prethodnim glasinama. No nove dimenzije telefona bi trebale biti 157,2 puta 77,1 mm, što će ga činiti nešto manjim od iPhonea 8 Plus čije su dimenzije 158,4 puta 78,1 mm.

Međutim, XI Plus bi trebao imati čelično kućište, a ne aluminijsko, što će ga vjerojatno činiti težim od osmice koja ima 202g. Što se tiče dizajna, trebao bi biti više ili manje identičan iPhoneu X, zajedno sa 'zubom' na vrhu zaslona.

TEHNO PREPORUKE

Jeste li isprobali ove izvrsne aplikacije za iPhone i iPad?

Pogledaj galeriju

Forbes piše o trostrukoj kameri, no TechRadar smatra kako je treći kružić vjerojatno samo bljeskalica. Ipak, kruže glasine kako se Apple prebacuje na kamere s tri leće, ali ne prije sljedeće godine.

Manji telefon, veći okviri

Novi iPhone 9, za koji Forbes vjeruje da će jednostavno biti nazvan 'iPhone', također će imati 'zub'. Naizgled je veći nego iPhone XI Plus, a na leđima mu je fotoaparat samo s jednim objektivom.

Rečeno je da ima 6,1-inčni zaslon, kao što smo već čuli, i dimenzije 147,12 puta 71,52 mm. Forbes dodaje kako će iPhone 9 navodno imati tehnologiju Face ID tehnologije prve generacije, dok će iPhone XI i iPhone XI Plus dobiti verziju druge generacije, no ta informacija očigledno proizlazi iz nepouzdanog izvora.

Međutim, skice bi mogle biti točne, no i dalje je moguće da se stvari promijene još nekoliko puta prije lansiranja, što će se vjerojatno dogoditi u rujnu.

  • +11
Apple iPhone X Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka