PRIPREMITE SE

Gadgeti za dugo toplo ljeto

30.06.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Krema za sunčanje, ručnik i kupaći kostim obavezni su predmeti za svako ljetovanje. No zašto ovog ljeta ne biste isprobali neki od gadgeta koji bi vam mogli ljetovanje učiniti još ugodnijim?

Obavijestili ste šefa o terminu godišnjeg odmora, uplatili ljetovanje ili, ako ste među onim sretnicima koji imaju neku nekretninu na obali, obavijestili obitelj kad ćete biti tamo. Sad vam preostaje samo da se spakirate.

Osim tradicionalnih stvari, poput kupaćeg kostima i ručnika za plažu, nije na odmet ponijeti i nekoliko korisnih gadgeta.

Evo što biste mogli spakirati, bez obzira provodite li ljeto na obali ili duboko na kontinentu.

Kad vani prigrije, većina nas posegne za nekim hladnim pićem. No ponekad je na visokim temperaturama teško održati piće hladnim cijelo vrijeme. Tjiller je osobni hladnjak napravljen od aluminija i ispunjen gelom koji postupno otpušta hladnoću i tako čini vaše piće ugodnim za konzumiranje. Dodatni je plus što za rad ne treba nikakvu struju pa ga je moguće nositi i na plažu, brod ili kampiranje.

Tjiller je moguće naručiti putem interneta po cijeni od 9,99 eura (75 kuna) za hladnjak za jednu limenku, odnosno 13,99 eura (104 kuna) za veću verziju koja može ohladiti i bocu vina.

O ovom smo gadgetu već pisali, ali nije loše ponoviti gradivo. Štednjak BioLite je lako prenosiv, za rad mu treba tek nekoliko grančica, a osim što će vam skuhati vodu ili ručak dok ste u prirodi, istovremeno će vam napuniti i mobitel ili mp3 player. Izuzetno je lagan za nošenje, a nije veći od termosice za kavu. Kupiti ga možete po cijeni od 129,95 dolara (720 kuna).

Bilo da uživate na nekoj zabavi u klubu ili na plaži, ukoliko pijete alkohol, radije se kući uputite pješke. No ako niste sigurni koliko ste ili niste pijani, ovo je uređaj koji bi vam mogao pomoći.

Uz pokazivanje vremena i zanimljiv dizajn, ima ugrađen alarm i puni se uz pomoć USB-a, no Kisai ima ugrađen i mjerač razine alkohola u krvi. Puhnete li u njegov senzor, izmjerit će razinu alkohola i o njoj vas obavijestiti promjenom boje – crvena znači da ste pijani, žuta da ste pripiti, a zelena da ste trijezni. Kupiti ga možete po cijeni od 113,95 eura (850 kuna).

Želite li slušati omiljenu glazbu dok se, recimo, spuštate rijekom na raftingu, uz zvučnik EcoRox to neće biti problem. EcoRox će se povezati s vašim pametnim telefonom putem Bluetootha, u potpunosti je otporan na vodu i udarce, a zahvaljujući svom dizajnu može se pričvrstiti i na bicikl i na brod.

Dodatni je plus što pomoću njega možete odgovoriti i na telefonski poziv kad su vam ruke zauzete veslanjem ili plivanjem. Baterija bi mu trebala izdržati više od 10 sati, a sve to po cijeni od 129,99 dolara (740 kuna).

Bez obzira hvatate li boju na moru ili bazenu, dobro će vam doći multifunkcionalnost ovog ručnika, koji može poslužiti i kao ruksak, jastuk na napuhavanje, ali i kao zvučnik za vaš mp3 ili mobilni telefon.

Zvučnici se napajaju putem litij-ionske baterije koju se jednostavno može napuniti putem USB-a. Ručnika Hi-Sun moguće je kupiti putem interneta za 59,99 eura (447 kuna)

Nosite li svoju kameru, mobilni telefon ili tablet na ljetovanje, vjerojatno ćete ih željeti zaštititi od vode. Nije baš zgodno da uređaj vrijedan nekoliko tisuća kuna završi u moru, osim, naravno, ako sam po sebi nije vodootporan. Aquapac proizvodi cijeli niz zaštitnih vrećica za vaše uređaje. Ovisno o tome za koji uređaj trebate zaštitnu futrolu, cijene se kreću od 20 do 50 funti (175 do 435 kuna).

Kad ste već na ljetovanju, zašto ne iskoristiti snagu sunčeve energije i napuniti sve svoje uređaje na jeftin i ekološki prihvatljiv način? Freeloader Pro ima dva solarna panela koja prikupljaju sunčevu energiju i pune njegovu unutarnju bateriju.

Nakon što napunite Freeloader Pro, jednostavno priključite svoj uređaj i napunite njegovu bateriju. Ili jednostavno priključite uređaj direktno na punjač i punite ga odmah. Okrugli gumb u sredini uređaja pokazuje koliko još imate energije u punjaču tako da ga uvijek možete dodatno napuniti.

Freeloader Pro moguće je kupiti putem interneta za 119,99 dolara (685 kuna).

Zašto si uskratiti užitak slušanja omiljene glazbe samo zato što ste odlučili otplivati koji kilometar u bazenu ili moru? Osim što vam treba vodotoporni glazbeni uređaj, potrebne su vam i vodootporne slušalice.

Pyleove slušalice kompatibilne su sa bilo kojim mp3 uređajem i mobilnim telefonom i izuzetno jednostavne za korištenje. Doslovno ih treba uključiti u uređaj i staviti u uši. To je sve. Dolaze s jednogodišnjom garancijom, a stoje 35,99 dolara (205 kuna).

Thankovo USB hladilo za vrat možda nije baš najprivlačniji uređaj na tržištu, ali je izuzetno praktičan i zanimljiv kad sjedite u uredu u kojem nema klime ili ga dijelite s nekim tko puno bolje podnosi visoke temperature od vas.

Napajaju ga punjive baterije koje mogu raditi do 12 sati, nakon čega ih je potrebno ponovno napuniti putem USB-a. Za korištenje ga je dovoljno staviti oko vrata i uključiti. Pomoću gumba na stražnjoj strani uključujete hlađenje, ali i masažu, što može dobro doći nakon posebno teškog radnog dana. Ovaj japanski proizvod moguće je kupiti za 1980 jena (114 kuna).