GEJMING KULTURA

[FOTO] Što nudi ovogodišnji Reboot Games Weekend? Pogledajte što smo zatekli na Velesajmu

12.11.2022 u 16:01

Bionic
Reading

Dok će dio posjetitelja Zagrebačkog velesajma ovog vikenda tražiti idealnu knjigu na Interliberu, dio će posjetiti o paviljon 8a u kojem se nakon dvije godine fizičkog izbivanja vratio Rebootov gejming event

Rebootov poznati gejmerski event koji je svake godine uveseljavao tisuće gejmera i služio kao premijerna platforma za mnoge domaće proizvođače igara se, nakon dvije pandemijske godine, napokon vratio. Premda ga u 2022. nismo doživjeli u poznatom višepaviljonskom i praktički cjelotjednom izdanju, Infogamer je zadržao žar te svoja vrata otvorio tijekom subote i nedjelje 12. i 13. studenog od 10 do 20 sati.

Besplatan ulaz i niz zanimljivosti

Još jedna bitna razlika koja će privući dodatan broj interesanata je i to da je događaj u cijelosti besplatan. Posjetitelji se tako tijekom dva dana mogu zabavljati na dvadesetak konzola nove generacije te pogledati koji naslovi nas čekaju krajem godine te pratiti finale desete sezone A1 Adria lige.

U subotu, 12. studenoga na rasporedu je finale u igri FIFA 23, dok će finale između najboljih regionalnih Brawlera posjetitelji moći pratiti od 18 sati. Nedjelja, 13. studenoga dan je za okršaje u CS:GO-u. Finalne borbe bit će od 15 do 19 sati. Najbolji majstori esportova bore se za nagradni fond od čak 100.000 kuna.

  • +14
Ovako je to bilo na reboot InfoGameru 2019 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Kutak za nezavisan gejming

Pored najvećih igara jeseni na događaju se može pronaći i Indie Expo koji donosi najzanimljivije projekte nezavisne produkcije iz cijele regije, kao i štand CGDA (Klastera hrvatskih proizvođača videoigara) gdje se mogu vidjeti i isprobati najbolje hrvatske igre.

Konačno, za fanove analogne zabave tu su štandovi Carta Magice i Terrible Creationsa gdje tijekom cijelog vikenda posjetitelji iz prve ruke mogu iskusiti svijet društvenih igara i LARP-a.

Ljubitelji hardvera mogli su posjetiti štandove domaćih distributera hardvera i pronaći niz popusta, kao i HOLOFAME eksponat u kojem posjetitelji mogu vidjeti projekcije nekih poznatih povijesnih ličnosti. Konačno, oni kojima se dalo čekati u redu mogli su iskusiti razne simulatore koje je na Games Weekendu postavio PISMO.

Povratak Reboot događaja na mala vrata

'Nakon duge tri godine izbivanja, sve ljubitelje videoigara ponovno je ujedinilo Reboot iskustvo gejminga. Ovogodišnja, malo kraća, dvodnevna zabava, ne utječe na kvalitetu sadržaja te vjerujem da su događanja i gejmerske aktivacije na nivou vrhunske zabave' rekao je suosnivač i direktor Reboota, Damir Đurović.

'Održavanjem Reboot Gaming Weekenda najavljujemo veliki comeback Reboot InfoGamera 2023. u njegovoj izvornoj megalomanskoj formi' zaključio je organizator.

  • +7
Reboot Games Weekend Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Kad posjetiti?

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu posjećivanja InfoGamera stekli smo dobru ideju o tome kada je odlazak na gejmerski sajam najugodniji. Za razliku od prijašnjih izdanja, ovogodišnji Reboot Gaming Week održava se samo vikendom te nudi besplatan ulaz, što znači veća posjećenost i manjak 'slobodnijih' dana. Ako možete, predlažemo da posjet planirate u jutarnjim satima kada je hala malo slabije popunjena te kada se do štandova može doći bez predugog čekanja u redovima.