IZVJEŠTAJ S VELESAJMA

Posjetili smo Reboot InfoGamer i otkrili što sve ne smijete propustiti

13.11.2019 u 14:46

Bionic
Reading

Na Zagrebačkom velesajmu i ove godine održava se popularni gejming sajam Reboot InfoGamer. Posjetili smo ga i otkrili što sve na njemu možete doživjeti i iskusiti, kada se najviše isplati posjetiti ga i koje su najveće atrakcije

Zagrebački velesajam otvorio je vrata svim zaljubljenicima u digitalnu zabavu. Gejming časopis Reboot i ove godine organizirao je InfoGamer, najveći gejming sajam u regiji. Iskoristili smo kišnu srijedu kako bismo iz prve ruke iskusili što sve čeka posjetitelje i na koje atrakcije treba obratiti najviše pažnje.

Veliki igrači

InfoGamer je, kao i u prošlih nekoliko godina, privukao niz velikih izdavača koji su i ovog puta zauzeli cijelu halu. Sony je pored Activisiona i Ubisofta zauzeo najviše prostora među velikim izdavačima, predstavivši igračima hrpu novih i nadolazećih naslova. Redovi za isprobavanje igara u jutarnjim satima bili su mali ili nepostojeći, pa sukladno tome predlažemo da, ako odlučite posjetiti sajam radnim danom, učinite to u jutarnjim satima.

  • +8
Reboot Infogamer 2019. - otvorenje Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Natjecanja u videoigrama

Ako vas više zanimaju paneli i natjecanja u videoigrama, moguće je pratiti i A1 Adria Ligu te finale natjecanja koje se održava još od srpnja ove godine. Na InfoGameru je moguće pronaći i RUR koji i ove godine u InfoGamerovu eSports arenu donosi finale zanimljivih turnira – Overwatch, Hearthstone, Heroes of the Storm i DOTA2.

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Što se izlagača tiče, na sajmu je prisutan velik broj lokalnih distributera hardvera, što znači da je moguće pronaći komponente i računalnu periferiju po nešto sniženim, sajamskim cijenama.

Nezavisni programeri i... Hrvatska vojska?

Najveće iznenađenje, kao i skoro svake godine dosad, dolazi u obliku brojnih nezavisnih programera koji na InfoGamer dolaze iz cijele regije. Imali smo priliku razgovarati s predstavnicima Mad Head Gamesa koji su među ostalim u sklopu InfoGamera premijerno predstavili iznenađujuće ispoliranu ranu verziju nove akcijske igre Kill Mantra.

Indie zonu pored Novosađana već tradicionalno zaposjeli su hrvatski programeri Croteam i Gamepires te su na velikom broju računala demonstrirali unaprijeđenu verziju bestselera SCUM, a pridružili su im se brojni domaći programeri, uključujući Gamechuck, Wire Games i GD Entertainment.

Zanimljivo mjesto u Indie zoni zauzelo je i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo te je u sklopu sajma promoviralo karijeru vojnog pilota predstavivši niz simulatora leta kroz koje posjetitelje navode pravi vojni piloti. U kratkom razgovoru s organizatorima promocije doznali smo da će inicijativa uskoro dobiti i službenu web stranicu, na kojoj će zainteresirani moći saznati više o potencijalnoj budućoj karijeri.

Iskustvo i atmosfera

Sve promocije i demonstracije popraćene su prilično bučnom glazbom, velikim brojem ljudi i gužvama u 'atraktivnim terminima'. Premda je Reboot reducirao gužve smanjivši broj svakodnevno dostupnih ulaznica, i dalje predlažemo da za optimalno posjetiteljsko iskustvo izaberete vrijeme u kojem broj posjetitelja nije maksimalan. Ovo pogotovo vrijedi ako nekim slučajem razmišljate o isprobavanju VR uređaja ili nekih atraktivnijih naslova.

  • +14
Reboot InfoGamer 2019 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

InfoGamer kao i svake godine dosad ima natjecanja u cosplayu, dok u suradnji s brojnim udrugama i izlagačima organizira turnire u analognim stolnim igrama poput Warhammera 40k i Magic The Gatheringa.

Kako izbjeći gužvu?

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu posjećivanja InfoGamera, dobili smo kakvu-takvu ideju o tome kada je odlazak na gejmerski sajam najugodniji. Ako tražite zlatnu sredinu, sajam je uvijek najbolje posjetiti sredinom tjedna, s obzirom na to da je vikend uvijek najzagušeniji. Ako to možete, predlažemo da planirate posjet u jutarnjim satima, kada su hale uglavnom slabo popunjene i kada se do svakog štanda može doći bez predugog čekanja u redovima.

Reboot InfoGamer traje od 12. do 17. studenog, a više informacija o sajmu, kao i raspored zbivanja, moguće je pronaći na službenim stranicama.